Головна Новини Суспільство події У Грузії хочуть разом із Росією навчати студентів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Грузії хочуть разом із Росією навчати студентів

У Грузії анонсували відкриття спільного з Росією університету

24 липня 2023, 10:30 comments3546
Поділіться публікацією:

На території Грузії з'явиться новий навчальний заклад на російські гроші. Відкриття нового навчального закладу анонсував голова Грузино-російського громадського центру імені Євгена Примакова у Тбілісі Дмитро Лорткіпанідзе. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Эхо Кавказа".

У Грузії хочуть разом із Росією навчати студентів

Грузія та Росія. Фото: із відкритих джерел

"Зараз конкретно обговорюється питання створення грузино-російського університету. На даному етапі ми підшукуємо потрібне місце для розміщення цього навчального закладу", – розповів Дмитро Лорткіпанідзе.

Він зазначив, унікальність цього навчального закладу в тому, що здобути в ньому освіту можна буде абсолютно безкоштовно. Усі витрати покриватиме Росія. Поки що триває активний пошук приміщення. Всі витрати на закупівлю необхідного для навчання обладнання візьме на себе російська сторона.

У Тбілісі розцінюють спробу відкрити російський виш у Грузії як нову хвилю експансії Росії та заявляють, що подібні університети створюють розширення впливу російської політики в Грузії.

За словами експертів сфери освіти, "російська імперія" використовує сферу освіти як ідеологічний механізм. Якщо виш буде відкритий і почне функціонувати – це означатиме, що нинішня влада в Грузії зацікавлена у просуванні російських інтересів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Грузії Саломе Зурабішвілі вважає ініціативу Кремля скасувати візовий режим для грузинських громадян та відновити авіасполучення між РФ та Грузією "російською провокацією". А підтримка цього рішення проросійським урядом Грузії вже викликала протести в країні. Що відбувається зараз у Грузії та навколо Грузії? Навіщо Кремль саме зараз наважився на такий крок? До чого все це може призвести? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Тут варто уточнити, що Дмитро Лорткіпанідзе, який тепер вситупає за те, щоб відкрити російсько-грузинський виш, був одним із перших пасажирів прямого рейсу 20 травня з Москви до Тбілісі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини