Головна Новини Суспільство події У Греція стався конфуз під час спроби запалити олімпійський вогонь
commentss НОВИНИ Всі новини

У Греція стався конфуз під час спроби запалити олімпійський вогонь

В грецькому місті Олімпія запалили олімпійський вогонь, який відправиться у майже тримісячну подорож до Парижу на відкриття Оліпійських ігор.

16 квітня 2024, 16:05 comments6594
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Священний вогонь для Олімпійських ігор у Парижі 2024 року було запалено в древній Олімпії, місці, де народились стародавні ігри. Однак церемонія пройшла з деякими конфузом, адже олімпійський вогонь спочатку не вдалось запалити.

У Греція стався конфуз під час спроби запалити олімпійський вогонь

Запалювання олімпійського вогню. Фото з відкритих джерел

За традицією олімпійський вогонь запалювали за допомогою енергії сонця. Зокрема для цього були створені параболічні дзеркала, які фокусують сонячне проміння в одній точці та запалюють факел. Однак хмарне небо над Олімпією завадило традиційному запалюванню вогню.

Через це було використано запасний вогонь, який жриці запалили під час фінальної репетиції 15 квітня.

Тепер священний вогонь для Олімпійських ігор вирушить у тримісячну подорож до церемонії відкриття у Парижі, яка відбудеться 26 липня. Париж вже втретє приймає Олімпійські ігри, після 1900 і 1924 років.

Під час запалювання олімпійського вогню слово взяв президент МОК Томас Бах, який заявив, що світу набридли негативні новини про війну.

"У ці важкі часи, які ми переживаємо, коли війни та конфлікти зростають, людям набридла вся ненависть, агресія та негативні новини, з якими вони стикаються день у день. Ми прагнемо чогось, що об’єднує нас, чогось, що дає нам надію. Олімпійський вогонь, який ми запалюємо сьогодні, є символом цієї надії", — сказав Бах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Франції Еммануель Макрон проситиме російського диктатора Володимира Путіна про тимчасове перемир'я у війні в Україні.

Також "Коментарі" писали, що Путін відповів на пропозицію Макрона щодо перемир'я на час проведення Олімпійських ігор у Парижі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини