Головна Новини Суспільство події У Горлівці арештували 13 освітян, які воювали на боці окупантів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Горлівці арештували 13 освітян, які воювали на боці окупантів

Вони склали зброю та здалися у полон

5 березня 2022, 19:15 comments2779
Поділіться публікацією:

В  Донецькій області  заарештували  13 педагогів з міста Горлівка, які були мобілізовані  в "ДНР" і почали  воювати на стороні російського  агресора. Про це інформують в пресслужбі Донецької облпрокуратури.

У Горлівці арештували 13 освітян, які воювали на боці окупантів

Освітяни здалися самі (фото: facebook.com/don.gp.gov.u)

Як встановили під час слідства, ще 19 лютого 13 мешканців міста Горлівка, яким було від 24 до 53 років, виконуючи  рішення  представників місцевої окупаційної адміністрації  щодо загальної  мобілізації, були зараховані до особового складу одного з мотострілецьких підрозділів НЗФ Росії. Вже як ворожі агресори, вони  заступили на бойове чергування  в населеному пункті Майорськ Микитівського району неподалік міста.

За оприлюдненою наглядовою установою інформацією, з  24 лютого ці мешканці міста, які, до цього працювали в освітянській сфері  так званої "ДНР", одягнули військову форму  агресора та маючи, як зброю, автомати Калашникова, були учасниками повномасштабних військових дій на  стороні російських загарбників, воюючи  з українськими військовослужбовцями.

Слід зазначити, що 1 березня цей збройний підрозділ, який був сформований з поплічників  російських загарбників,  був оточений  українськими солдатами на околицях  міста Горлівка. Тоді  13 мобілізованих "педагогів" склали автомати та здались в полон  представникам Збройних сил України.

Зараз   їм висунута підозра за участь в діяльності не передбачених законом збройних формувань, це — ч. 2 ст. 260 вітчизняного Кримінального кодексу.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Сумській області розгромили елітний підрозділ Росії.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини