Головна Новини Суспільство події У Фінляндії дізналися, як Москва їм мститиме за вступ до НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У Фінляндії дізналися, як Москва їм мститиме за вступ до НАТО

Москва може позбавити Фінляндію російського газу

12 травня 2022, 18:25 comments1907
Поділіться публікацією:

У розпорядженні фінських ЗМІ з'явилася інформація про "місце", що готується Росією, за приєднання країни до НАТО. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише газета "Iltalehti".

У Фінляндії дізналися, як Москва їм мститиме за вступ до НАТО

Прапори Росії та Фінляндії. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що вже у п'ятницю без попередження Росія може ухвалити рішення про те, що припиняє постачання газу до країни. Багато політиків у країні вже знають про такі "заходи у відповідь". Але поки що стримано реагують, не даючи коментарів.                                  

Реакції влади Фінляндії щодо рішення Москви наразі немає. Якщо Москва справді припинити подачу газу, то для промислового сектора Фінляндії можуть настати серйозні проблеми. Можуть також бути проблеми з виробництвом низки продуктів харчування.                                        

Раніше влада Фінляндії припускала, що Росія може перестати постачати в країну "блакитне паливо" 23 травня. Саме з цією датою складно те, що потрібно буде проводити оплату за наступні поставки. Але те, що Москва може припинити постачання газу раніше – ніхто не здогадувався. Фіни підтримали рішення більшості країн Євросоюзу про те, щоб не платити за газ у рублях, як того вимагала Москва.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Великобританія знову надсилає сигнал Москві про те, що агресія проти України дорого стоятиме Кремлю. Лондон підписав з урядами Швеції та Фінляндії декларацію, якою обговорюється, що у разі загрози якійсь із країн-підписантів будуть спільні зусилля щодо захисту території. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню розповіли, що означає цей договір для світу, України та Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини