Головна Новини Суспільство події У ЄС підтвердили, що заявку від України на членство надано
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС підтвердили, що заявку від України на членство надано

Європейський Союз офіційно розпочав процедуру розгляду української заявки на набуття членства.

1 березня 2022, 08:10
Поділіться публікацією:

Європейський Союз офіційно підтвердив, що вже запущено процедуру розгляду заявки України на членство в ЄС. Як передає видання "Коментарі", цю інформацію повідомив представник України при ЄС Всеволод Ченцов.

У ЄС підтвердили, що заявку від України на членство надано

Європейський Союз. Фото з відкритих джерел

Чиновник зазначив, що з його рук Постійний Представник при ЄС Франції, що головує в Раді ЄС, Філіп Легліз-Коста отримав заявку, підписану главою української держави. Ніякої відмови не було, отже, офіційну процедуру розгляду заявки розпочато.

Зазначимо, після того, сталося російське вторгнення, низка країн Євросоюзу виступила з ініціативою, щоб Україна отримала чітку перспективу членства в ЄС. А Словаччина взагалі виступила з пропозицією, щоб Київ був прийнятий до ЄС за спецпроцедурою, яка дозволяє приєднатися до союзу якнайшвидше.

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, реагуючи на російське вторгнення в Україну, заявила, що напад Москви стався на Європу, оскільки Україна – "одна з нас" і країна має всі права стати членом ЄС. При цьому глава Єврокомісії не стала уточнювати, чи має Україна шанс приєднатися до ЄС за прискореною процедурою.

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель також підтвердив, що у майбутньому є місце України в ЄС, але зараз завдання всієї Європи боротися з російською агресією.

Читайте також на порталі "Коментарі" – експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню розповіли, які перспективи, що після перемоги над Росією у неоголошеній війні Україна зможе за прискореною процедурою приєднатися до ЄС та НАТО. Шанси на членство в ЄС видаються більше реальнішими, 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини