Головна Новини Суспільство події У Ердогана вже не чекають зустрічі Зеленського та Путіна найближчим часом: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Ердогана вже не чекають зустрічі Зеленського та Путіна найближчим часом: у чому причина

Туреччина вважає, що її завдання бути посередником у переговорах України та Росії

2 квітня 2022, 07:34 comments3002
Поділіться публікацією:

Говорити про зустріч президентів України та РФ Володимира Зеленського та Володимира Путіна поки що надто передчасно. Є достатньо моментів, які потребують обговорення. Про це пише портал "Коментарі" з посиланням на слова представника президента Туреччини Ібрагіма Каліна.

У Ердогана вже не чекають зустрічі Зеленського та Путіна найближчим часом: у чому причина

Представник президента Туреччини Ібрагім Калін. Фото: з відкритих джерел

Представник президента Туреччини також пояснив ситуацію, коли Анкара відмовляється в одному руслі з Євросоюзом та США підтримувати санкції проти Росії. Турецька влада вважає, що не можна повністю обривати зв'язок із Росією, яка веде війну проти України. І Туреччина бачить свою роль у тому, щоб зберігати роль посередника та головного комунікатора з окупантом.

Ібрагім Калін зазначив, Туреччина вже виконує обов'язки посередника та підтримує переговорний процес.

Висловлюючись про перспективу швидкої зустрічі Володимира Зеленського та Володимира Путіна, представник президента Туреччини зазначив, що є низка спірних питань, з яких ще немає компромісного вирішення, отже, і про зустріч говорити поки що передчасно. Повинні продовжувати переговори для напрацювання підсумкового документа та зустрічі лідерів держав.

Зазначимо, при цьому сам президент Туреччини Реджеп Ердоган заявляв, що є всі підстави, що зустріч Зеленського та Путіна відбудеться найближчим часом. Ердоган навіть заявляв, що зустріч пройде в Стамбулі, але мабуть після телефонної розмови з Путіним він зрозумів, що про жодну зустріч найближчим часом не може бути й мови. Тепер у Ердогана різко змінили риторику та позицію, і вже говорять про узгодження спірних питань та відкладення зустрічі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Валерій

2 квітня 2022, 07:34

Путін, як того всі ждали, обманює наших переговорників. Це стало правилом для Росії. Лавров став фальшивим агітатором, а не дипломатом. Вірити взагалі їм не можна. Нам потрібно силою доказувати свою незалежність і територіальну цілісність.


Новини