Головна Новини Суспільство події У єдності з'явилися тріщини: на Заході знову обговорюють розбіжності Зеленського та Залужного
commentss НОВИНИ Всі новини

У єдності з'явилися тріщини: на Заході знову обговорюють розбіжності Зеленського та Залужного

Аналітики звернули увагу на публічну суперечку президента та головкому

8 листопада 2023, 17:17
Поділіться публікацією:

Після кількох місяців напруженого контрнаступу українських військ напруженість серед вищого керівництва України несподівано вилилася у публічний простір. Це змусило президента Володимира Зеленського зробити кілька заяв, щоб уникнути загострення суперечок. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Washington Post.

У єдності з'явилися тріщини: на Заході знову обговорюють розбіжності Зеленського та Залужного

Володимир Зеленський та Валерій Залужний. Фото з відкритих джерел

"Кожен зараз має зосередити свої зусилля на захисті країни. Зберіться і не потопайте у внутрішніх чварах чи інших проблемах... Зараз така сама ситуація, як і раніше. Не буде перемоги — не буде країни", — висловився Зеленський в одному з відеозвернень.

Видання зазначає, що заява Зеленського прозвучала на тлі його публічної суперечки з головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним щодо того, чи зайшла війна до "глухого кута". Зеленський відкинув ці зауваження, заявивши, що не вважає, що "це глухий кут". Один із помічників президента (ймовірно Ігор Жовква – ред.) заявив, що коментарі Залужного для ЗМІ "полегшують роботу" Росії.

"Після 20 місяців війни у раніше непохитній національній єдності України починають з'являтися суспільні тріщини. Питання тупикової ситуації є особливо чутливим, тому що українські чиновники побоюються, що це змусить їх до переговорів з Росією та територіальних поступок. Переважна більшість українців виступають проти цього", — пише видання.

WP зазначає, що відсутність добрих новин підриває моральний дух українців на тлі побоювань, що Росія незабаром відновить атаки на енергетичну інфраструктуру. Тиск йде не лише з поля бою, а й від партнерів. У Вашингтоні виникли розбіжності серед законодавців щодо додаткової допомоги Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — звільнення/не звільнення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, а також чутки про нібито розкол між політичним та військовим керівництвом України, що продукуються іноземними медіа – що відбувається і чому? Про що говорять ці заяви та публікації? Що важливо розуміти українцям? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини