Головна Новини Суспільство події У Давосі хочуть об'єднати лідерів у Метавсесвіті
commentss НОВИНИ Всі новини

У Давосі хочуть об'єднати лідерів у Метавсесвіті

Global Collaboration Village на Всесвітньому економічному форумі може стати революційним рішенням

18 січня 2023, 08:30
Поділіться публікацією:

В даний час є багато компаній, які намагаються заробити на метавсесвіті, але набагато менше компаній, які намагаються використовувати його технології для суспільного блага. Всесвітній економічний форум у Давосі сподівається змінити це за допомогою Global Collaboration Village. Віртуальне село спроектоване так, щоб функціонувати і виглядати як справжнє швейцарське місто, за винятком того, що тут люди, які збираються в коворкінгах, відвідують конференції в урядових будівлях і музеї, що будуть переглядати, робитимуть це як аватари. Як передає видання "Коментарі", про це пише "Time".

У Давосі хочуть об'єднати лідерів у Метавсесвіті

Форум у Давосі. Фото: із відкритих джерел

Видання зазначає, виконавчий голова ВЕФ Клаус Шваб, який десятиліттями культивував особисте спілкування між світовими лідерами, сподівається, що село служитиме постійним майданчиком для зустрічей зацікавлених сторін Давосу, перетворивши конференцію з відокремленої тижневої зустрічі на цілорічний проект.

"Це може революціонізувати глобальну співпрацю", — сказав Шваб.

Село було побудовано за допомогою Microsoft Mesh, іммерсивного оновлення програмного забезпечення для спільної роботи Teams, яке все ще знаходиться в розробці. Шваб вже найняв десятки партнерів для заселення села, включаючи Meta та МВФ. Мета полягає в тому, щоб у багатьох із цих партнерів були віртуальні будівлі, де вони могли б демонструвати свої проекти.

Світовий економічний форум сподівається, що село буде особливо корисним для проектів, які виграють від ефекту занурення. Екологи океанів, наприклад, могли б створити симуляції морських глибин, щоб показати, як звукові ландшафти можуть допомогти відновити коралові рифи або як мангрові зарості можуть зіграти роль боротьби з підвищенням рівня моря.

"Ми намагаємося робити те, що може статися лише у метавсесвіті, тому що, якщо це краще зробити особисто чи на папері, тоді це не має сенсу", — сказала Келлі Оммундсен, голова Глобального села співпраці ВЕФ.

Село, яке розгорнуто в Давосі, може мати свій вплив не лише під час самого форуму. Після конференції, каже Шваб, сам ВЕФ почне проводити багато зустрічей у селі. Шваба цікавить, як віртуальні зустрічі з 3D-аватарами можуть створити більше порозуміння, довіри та потенціалу ідей між людьми по всьому світу порівняно з неімерсивними зустрічами Zoom, до яких усі звикли за останні роки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — форум у Давосі: на що може розраховувати Україна – про що говорить відсутність на заході Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини