Головна Новини Суспільство події У британській розвідці знають, як Росія може використати військові навчання у Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

У британській розвідці знають, як Росія може використати військові навчання у Білорусі

Британська розвідка не вважає, що раптові навчання в Білорусі загрожують її сусідам

5 травня 2022, 10:25
Поділіться публікацією:

Британська розвідка вважає, що раптові військові навчання в Білорусі не несуть у собі небезпеки Україні та іншим сусідам Білорусі, але Росія може використати маневри білоруських військ для того, щоб утримати частину підрозділів ЗСУ на півночі. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться у щоденному огляді Міноборони Британії.

У британській розвідці знають, як Росія може використати військові навчання у Білорусі

Військові навчання Білорусі. Фото: з відкритих джерел

У Лондоні зазначають, що білоруські війська виходять на поля, залишаючи місця постійної дислокації. При цьому в британській розвідці не бачать у таки навчаннях раптовий фактор, адже у травні закінчуються навчання, які Мінськ почав ще взимку.

У Міноборони Британії вважають, що військовими навчаннями Білорусі може скористатися Росія. Москва спробує роздмухати історію про те, що тепер Україні знову загрожує небезпека, адже білоруські війська можуть влаштувати провокації на кордоні з Україною. Росія це робитиме для того, щоб утримати українських захисників на північному напрямку і не дати ЗСУ, які стоять на Донбасі, отримати підкріплення. При цьому в битві за Донбас українським військам не зайве підкріплення.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Міноборони України вважають, що стратегічно війну в Україні Росія вже програла, адже поставлені Кремлем цілі щодо окупації всієї України – провалені. Спікер Міноборони Олександр Мотузяник вважає, що Росії не вдасться здобути перемогу ні до 9 травня, ні після цієї дати. У Міноборони вважають, що російське військо не зможе прорвати оборону ЗСУ на Донбасі. Також немає варіантів, що російським загарбникам вдасться окупувати південь України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини