Головна Новини Суспільство події У Бразилії відповіли, чи заарештують Путіна, якщо той приїде на саміт G20
commentss НОВИНИ Всі новини

У Бразилії відповіли, чи заарештують Путіна, якщо той приїде на саміт G20

У Бразилії натякнули, що навряд чи заарештують Путіна, незважаючи на членство у МКС

28 грудня 2023, 08:42
Поділіться публікацією:

Глава МЗС Бразилії Мауро Вієйра заявив, що його країна, яка є підписанцем Римського статуту Міжнародного кримінального суду, не відмовилася від намірів запросити на саміт "Групи двадцяти" у 2024 році російського президента Володимира Путіна. Як передає портал "Коментарі", про це Вієйра заявив в інтерв'ю бразильській службі ВВС.

У Бразилії відповіли, чи заарештують Путіна, якщо той приїде на саміт G20

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Міністр закордонних справ Бразилії зазначив, що Володимира Путіна запрошують на саміт G20, тому що Росія є "природним членом" цього об'єднання.

"Ми повинні розглядати це (Ред. – питання) у кожному конкретному випадку. Завжди, навіть у правилах МКС, є режим для глав держав, який ми повинні вивчити. Якщо він (ред. – Путін) захоче приїхати, ми будемо дуже раді його присутності на зустрічах у Бразилії", – висловився дипломат.

На питання, чи існує можливість арешту Путіна у разі його приїзду, Вієйра сказав, що він не готовий дати прямої відповіді на це питання, але припустив, що це навряд чи можливо.

"Я також сподіваюся, що ні. Я не знаю. Ми не проявлятимемо жодної ініціативи, щоб це сталося", – заявив міністр.

Він також вважає, що Бразилія не "зобов'язана виконувати" ордер МКС на арешт російського президента, тому що "має бути наказ" – який саме, міністр не уточнив.

Нагадаємо, у березні 2023 року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна через незаконне вивезення дітей з України. Через це він, зрештою, не поїхав на саміт БРІКС у Південній Африці, яка є підписантом Римського статусу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Володимир Путін може отримати новий ордер на арешт від Гааги: названо звинувачення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини