Головна Новини Суспільство події У Болгарії допустили війну з РФ через узбережжя Чорного моря: що стало причиною
commentss НОВИНИ Всі новини

У Болгарії допустили війну з РФ через узбережжя Чорного моря: що стало причиною

В уряді Болгарії вважають, що варто бути обережними з РФ

15 грудня 2023, 16:37
Поділіться публікацією:

Заяви російського диктатора Володимира Путіна під час "прямої лінії" про те, що все узбережжя Чорного моря раніше було російським, видає його імперські амбіції за рахунок кількох країн, які зараз перебувають у Європейському Союзі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив прем'єр-міністр Болгарії Микола Деньков на другому дні саміту ЄС у Брюсселі, пише Euractiv.

У Болгарії допустили війну з РФ через узбережжя Чорного моря: що стало причиною

Росія та Болгарія. Фото: з відкритих джерел

"Певною мірою це не є чимось новим, але, з іншого боку, ми маємо серйозно ставитися до таких заяв, тому що якщо раніше вони звучали просто як слова, то з недавніх пір вони виглядають як план дій, тому дійсно, ми маємо бути дуже обережними", — зазначив політик.

Деньков вважає, що Болгарія має уважно дивитися на наступні кроки РФ та інтегрувати свою армію до структур НАТО.

"Багато людей, в тому числі і я, кажуть, що ми повинні бути готові, і я сподіваюся, що болгарське суспільство зрозуміє, що ми повинні бути пильними в цьому сенсі... Ми повинні бути готові до того, що, не дай Бог, щось трапиться", — додав прем'єр.

При цьому Деньков не прямо відповідав, чи може Кремль діяти за старою перевіреною схемою, використовуючи велику кількість росіян, які проживають в Болгарії, для територіальних претензій.

Читайте також на порталі "Коментарі" - прес-конференція та "пряма лінія з народом" російського диктатора Володимира Путіна, які він вирішив провести 14 грудня, поєднавши з новими обстрілами України, не обійшлася без питань про війну та мир. Путін не зумів дати на них чіткої відповіді, а також ігнорував незручні питання, що періодично з'являлися на екрані (типу "Чому ваша реальність розходиться з нашою дійсністю?"). Експерти поділилися з виданням "Коментарі" думками про путінське шоу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини