Головна Новини Суспільство події У Білому домі розповіли про нову фазу війни в Україні, пояснивши, навіщо Путіну весь Донбас
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому домі розповіли про нову фазу війни в Україні, пояснивши, навіщо Путіну весь Донбас

Окупанти зосередяться на спробах захопити ширші межі Луганської та Донецької областей, щоб "замаскувати" попередні військові невдачі

5 квітня 2022, 08:50
Поділіться публікацією:

У Москві вже переглянули свої плани щодо війни в Україні і тепер готуються до нового витку ескалації, але вже суто на сході України, зазнавши невдач масованого наступу одразу за декількома напрямками в Україні. Нова фаза війни може тривати кілька місяців і навіть більше. Як передає видання "Коментарі", таку думку озвучив радник президента США Джейк Салліван на брифінгу.

У Білому домі розповіли про нову фазу війни в Україні, пояснивши, навіщо Путіну весь Донбас

Джейк Салліван. Фото: з відкритих джерел

У Білому домі вважають, що Росія продовжує ставити своїм пріоритетом масовану атаку у Донецькій та Луганській областях із наміром вийти на адміністративні кордони цих регіонів. Також окупанти не відмовляться від ідеї продовжити обстріл Харкова та Миколаєва, намагаючись просунутися ближче до цих міст. Росія наносить сильні ракетні удари.     

Джейк Салліван зазначив, що Росія перекидає ті свої війська, які наступали на Півночі України тепер на Схід. Йдеться про десятки тисяч солдатів, якими Москва хоче посилити масований наступ на сході України.    

У США припускають, що захоплення ширших кордонів Луганської та Донецької областей потрібне Кремлю для того, щоб "замаскувати" невдачі, які російська армія зазнала інших напрямків в Україні. Кремлю потрібна хоча якась перемога в Україні.     

Читайте також на порталі "Коментарі" — інформацію про те, що російські окупанти тепер ставлять головним своїм завданням вийти на адміністративні кордони у Донецькій та Луганській областях також підтвердили у Генштабі ЗСУ. Ворог уже намагається робити перші спроби масованого настання у бік Слов'янська, не припиняє обстрілу Харкова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини