Головна Новини Суспільство події У Білгороді закликають повернути регіон до складу України (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білгороді закликають повернути регіон до складу України (ФОТО)

У російському Білгороді помітили листівки із закликом повернути регіон до складу Харківської області

15 травня 2022, 21:35 comments3613
Поділіться публікацією:

У російському Білгороді, розташованому за 40 кілометрів від кордону з Україною, помітили листівки із закликом повернути регіон до складу нашої держави й цим відновити історичну справедливість. Про це повідомляє Telegram — канал "Оперативний ЗСУ".

У Білгороді закликають повернути регіон до складу України (ФОТО)

У Білгороді закликають повернути регіон до складу України (фото з відкритих джерел)

Наголошується, що на листівках, які підписані нібито від легіону "Свобода Росії" (хоча вони зазначили, що не причетні до розповсюдження листівок) написано, що Білгород потрібно повернути до складу Харківської області. Таким чином відновиться історична справедливість.

"Легіон "Свобода Росії" вже розпочав свою роботу", — наголошується у листівках.

У Білгороді закликають повернути регіон до складу України (ФОТО) - фото 2
У Білгороді закликають повернути регіон до складу України (ФОТО) - фото 3

Зазначимо, що у квітні 1918 року місто Білгород та територія Білгородського повіту були повністю окуповані німецькими військами й до кінця 1918 р. входили до складу Української держави гетьмана П. П. Скоропадського, після повалення якого місцевість увійшла до складу Української Народної Республіки. Повіт було звільнено військами Червоної Армії 20 грудня 1918 року. Проте Білгород та Білгородський повіт в адміністративному плані фактично вважалися в межах України до 11 лютого 1919 року.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що росіяни стурбовані тим, що українські війська не лише тримають оборону, а й у деяких напрямках намагаються контрнаступати. Саме тому, щоб стримати настання ЗСУ, ворог стягнув до прикордонної з Україною Білгородської області 19 батальйонних тактичних груп. Росія оперативно намагається доукомплектувати ці підрозділи, які зазнали серйозних втрат під час боїв, щоби знову перекинути їх в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини