Головна Новини Суспільство події Росія екстрено перекинула до Бєлгородської області до 19 БТГ: яка їх задача
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія екстрено перекинула до Бєлгородської області до 19 БТГ: яка їх задача

Окупанти готуються до наступу в напрямку Сіверська, Словʼянська, Лисичанська та Авдіївки

9 травня 2022, 07:55 comments1538
Поділіться публікацією:

Росіяни занепокоєні тим, що українські війська не тільки тримають оборону, а й за деякими напрямками намагаються контрнаступати. Саме тому, щоб стримати наступ ЗСУ ворог стягнув до прикордонної з Україною Бєлгородської області до 19 батальйонних тактичних груп. Росія оперативно намагається доукомплектувати ті підрозділи. Які зазнали серйозних втрат під час боїв, щоб знову перекинути їх в Україну, не даючи змогу українським захисникам просунутися ближче до кордону. Як інформує видання "Коментарі", про це повідомляється в ранковому зведенні Генштаб ЗСУ в Facebook.

Росія екстрено перекинула до Бєлгородської області до 19 БТГ: яка їх задача

Танки. Фото з відкритих джерел

В зведенні зазначається, що найбільшу активність ворог проявляє за двома напрямками – Донецькому та Слобожанському.

На Ізюмському напрямку ворог підрозділами зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї загальновійськової армії західного військового округу та 29-ї, 35-ї, 36-ї армій, 68-го армійського корпусу східного військового округу та повітряно-десантних військ основні зусилля зосереджує на підготовці до продовження наступу на напрямках Сулигівка – Нова Дмитрівка та Сулигівка – Курулька.

Противник наростив вогневий вплив та намагається прорвати оборону українських захисників. Окупанти готуються до наступу в напрямку Сіверська, Словʼянська, Лисичанська та Авдіївки.

На Південнобузькому напрямку росія вирішила зробити основний акцент на обстрілах позицій ЗСУ, активних наступальних дій ворог не проводив.

На тимчасово захопленій території Запорізької області відмічено випадки вилучення без поважних причин особистих документів у місцевого населення, повернення яких відбудеться за умови участі останніх в урочистих заходах з нагоди дня перемоги.

На території тимчасово окупованої АР Крим ворог здійснював активну підготовку для проведення урочистих парадів. 

Обстановка в Придністровському регіоні Республіки Молдова змін не зазнала. Місцеві збройні формування та підрозділи оперативної групи російських військ продовжують перебувати у бойовій готовності “Повна”.

Читайте також на порталі "Коментарі" — полковник розповів, на скільки років росіянам ще вистачить ракет, аби обстрілювати Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини