Головна Новини Суспільство події Полковник розповів, на скільки років росіянам ще вистачить ракет, аби обстрілювати Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Полковник розповів, на скільки років росіянам ще вистачить ракет, аби обстрілювати Україну

У РФ залишилося дуже мало "Калібрів"

9 травня 2022, 07:30 comments3384
Поділіться публікацією:

Полковник Повітряних сил Збройних сил України Юлій Мамчур заявив, що якщо Москва щодня запускатиме по Україні до 10 ракет, то нашій країні на три роки забезпечені повітряні тривоги. Як повідомляє портал "Коментарі", своєю думкою Мамчур поділився в ефірі телеканалу "Україна 24".

Полковник розповів, на скільки років росіянам ще вистачить ракет, аби обстрілювати Україну

Обстріл. Фото: з відкритих джерел

Юлій Мамчур звернув увагу на той факт, що за іронією долі частину тих ракет, якими обстрілює сьогодні Україну, противник була передана самою Україною. Свого часу українська сторона передала близько 500 таких ракет. І тепер ворог, порушивши всі обіцянки, використовує цю зброю проти українського народу.

При цьому полковник зазначив, що можна скористатися простою арифметикою, щоб приблизно підрахувати на скільки Росії ще вистачить ракет для обстрілу української території. Якщо в середньому в день запускати по території України по 5-10 ракет, то щонайменше 3 роки Україні повітряні тривоги гарантовані і це при тому, що агресора не поповнюватиме своїх запасів.

За словами Мамчура, не така райдужна картина у Росії із запасом крилатих ракет "Калібр". Більшість із них розміщено на кораблях. При цьому, як мінімум, два з них серйозно пошкоджені.

Читайте також на порталі "Коментарі" — незважаючи на те, що російська наземна "спецоперація" в Україні фактично застопорилася і темпи її суттєво знизилися в російській Держдумі РФ знову заявляють, що про закінчення війни в Україні не може бути й мови, доки російські війська не наблизиться впритул до кордонів Польщі. Експерти на ексклюзивному інтерв'ю прокоментували такі пропагандистські заяви офіційної Москви.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини