Головна Новини Суспільство події У бік Криму запустили прапор: з якою метою провели акцію
commentss НОВИНИ Всі новини

У бік Криму запустили прапор: з якою метою провели акцію

На прапорі написані побажання для мешканців Криму

28 серпня 2021, 21:45
Поділіться публікацією:

У бік анексованого Кримського півострова запустили український прапор завдовжки в 20 метрів. Про це повідомляє Крим.Реалії.

У бік Криму запустили прапор: з якою метою провели акцію

У бік Криму запустили український прапор, фото з відкритих джерел

На межі з Кримом, в селі Стрілецьке, що в Херсонській області, до прапора довжиною в 20 метрів та шириною в 6 метрів приєднали повітряні кульки блакитного та жовтого кольорів. Український символічний прапор єдності запустили у бік півострова.

За словами організаторів, цю акцію присвятили 30-й річниці Дня Незалежності України й відкриттю "Кримської платформи". Між собою зшили прапор України та прапор кримськотатарського народу як символ того, що Крим — українська земля. Виготовила до свята полотно волонтер з Краматорська Оксана Муравльова.

На прапорі, який запустили до Криму, руками українців написані побажання для мешканців Криму. Прапор несли на День Незалежності 24 серпня на марші захисників України в столиці.

Такий символ возз'єднання над півостровом має підбадьорювати кримчан та ще раз привернути увагу громадян та уряду до необхідності визволення кримських політв'язнів Кремля й повернути Крим до України.

За словами кримськотатарського активіста Ісмаїла Рамазанова, цей прапор має показати окупантам, що Крим український.

У червні вже запускали прапор, який підписало 9 тисяч громадян, серед яких й національний лідер кримських татар Мустафа Джемілєв.

Як повідомляв портал "Коментарі", на кордоні з Кримом з'явилася "Алея миру". До висадження дерев в рамках програми Президента України "Зелена країна" та глобальної екоініціативи Озеленення країни Greening of the Planet приєдналися народні обранці України та дипломатичні представники Польщі, Латвії, Чехії, Албанії, Грузії, Іспанії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини