Головна Новини Суспільство події На кордоні з Кримом з'явилася "Алея миру": хто приєднався до акції
commentss НОВИНИ Всі новини

На кордоні з Кримом з'явилася "Алея миру": хто приєднався до акції

У рамках акції висадили тридцять дерев

26 серпня 2021, 09:35
Поділіться публікацією:

На адміністративному кордоні з Кримом з'явилася "Алея миру" з 30 дерев. Про це повідомила керівник постійної делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Марія Мезенцева на своїй сторінці у Facebook.

На кордоні з Кримом з'явилася "Алея миру": хто приєднався до акції

На кордоні з Кримом з'явилася міжнародна Алея миру, фото Facebook

До висадження дерев в рамках програми Президента України "Зелена країна" та глобальної екоініціативи Озеленення країни Greening of the Planet приєдналися народні обранці України та дипломатичні представники Польщі, Латвії, Чехії, Албанії, Грузії, Іспанії.

Таким чином біля контрольного пункту в'їзду виїзду (КПВВ) "Каланчак" з'явилася "Міжнародна Алея миру".


На кордоні з Кримом з'явилася ”Алея миру”: хто приєднався до акції - фото 2
На кордоні з Кримом з'явилася ”Алея миру”: хто приєднався до акції - фото 3
На кордоні з Кримом з'явилася ”Алея миру”: хто приєднався до акції - фото 4


Іноземні делегати та нардепи приїхали до Херсонської області, аби відвідати адміністративний кордон та зустрітися з внутрішньо переміщеними особами з Криму та представниками кримськотатарського народу. Крім того, делегація депутатів  та дипломати інших країн ознайомилися з роботою КПВВ "Каланчак" та КПВВ "Чаплинка" й роботою українського Центру надання адміністративних послуг на тимчасовій адміністративній межі.

"Крим – це Україна!" потужно пролунало на адмінмежі з тимчасово окупованим півостровом! Україна має надійних міжнародних партнерів у прагненні до миру та збереженні територіальної цілісності. І для нас є надважливим, щоб кримське питання було на порядку денному у Парламентської асамблеї Ради Європи", — написав у Facebook губернатор Херсонщини Сергій Козир.

Серед іноземних представників на кордоні з Кримом побували: голова національної делегації в ПАРЄ, віце-спікер Сейму Аркадіуш Муларчик, голова національної делегації в ПАРЄ Інес Лібія-Егнере, голова Комітету оборони та безпеки парламенту Грузії Іраклія Берая та Почесний консул Албанії Омарова Шахін Анвер огли.

Іноземні дипломати разом з очільниками області та нардепами обговорили питання соціально-політичної, економічної, гуманітарної та епідеміологічної ситуації в регіоні та запуск "Кримської платформи".
Як повідомляв портал "Коментарі", до декларації Кримської платформи приєдналася ще одна країна.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини