Головна Новини Суспільство події У Байдена натякнули, що зустріч із Сі Цзіньпіном допоможе уникнути великого конфлікту
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена натякнули, що зустріч із Сі Цзіньпіном допоможе уникнути великого конфлікту

У Білому домі заявили, що Байден та Сі Цзіньпін обговорять питання конкуренції та військової співпраці

14 листопада 2023, 07:20
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден та голова КНР Сі Цзіньпін під час особистої зустрічі на полях саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва порушать питання відновлення військової співпраці, а також управління конкуренцією. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван, повідомляє "Reuters".

У Байдена натякнули, що зустріч із Сі Цзіньпіном допоможе уникнути великого конфлікту

Байден та Сі Цзіньпін. Фото: із відкритих джерел

У Білому домі не приховують, що покладають великі сподівання на майбутні переговори, адже важливо опрацювати всі механізми щодо відновлення відкритих ліній зв'язку, а також вирішити низку проблемних питань щодо управління конкуренцією. Важливо згладити всі спірні та неприємні менти, які можуть спровокувати великий конфлікт.

При цьому у Вашингтоні сподіваються, що зустріч принесе конкретні результати, першим із яких стане відновлення військових зв'язків із КНР.

"Побачимо, що відбудеться в Сан-Франциско, і після зустрічі президент зможе відзвітувати, чи дійсно ми досягли прогресу у відновленні зв'язків між військовими", — підсумував Салліван.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у період, коли до США готується зустріч американського та китайського лідерів, під час якої Вашингтон сподівається поновити військову співпрацю з Пекіном, до Штатів прибула українська делегація. Як повідомив голова Офісу президента України Андрій Єрмак, який входить до її складу, будуть зустрічі в Білому Домі, Конгресі, аналітичних центрах, з представниками громадських організацій. Йтиметься про формулу світу Зеленського, зміцнення оборони України, всебічне поглиблення співпраці. Які очікування від цього українського візиту, а також від запланованої на 15 листопада зустрічі президента США Джо Байдена з лідером Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпіном? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини