Головна Новини Суспільство події Турецькі ЗМІ дізналися, яку пропозицію Ердоган зробить Путіну
commentss НОВИНИ Всі новини

Турецькі ЗМІ дізналися, яку пропозицію Ердоган зробить Путіну

За інформацією видання "Milliyet", Ердоган запропонує Путіну посередництво у мирних переговорах з Україною.

4 вересня 2023, 11:05 comments2399
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган під час переговорів із російським диктатором Володимиром Путіним у Сочі запропонує посередництво у мирних переговорах з Україною. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Milliyet".

Турецькі ЗМІ дізналися, яку пропозицію Ердоган зробить Путіну

Ердоган та Путін. Фото з відкритих джерел

Як зазначає видання, однією з тем сьогоднішньої зустрічі стане початок "справедливих мирних переговорів" щодо російсько-української війни.

У ході зустрічі президент Ердоган заявить, що наслідки війни, яка триває вже півтора роки, зросли в геометричній прогресії, і що нібито за справедливого світу не може бути переможця і того, хто програв у війні.

Наголосивши на важливості встановлення міцного миру та стабільності в регіоні, Ердоган передасть, що він готовий взяти на себе роль посередника та надати всі види підтримки, включаючи проведення прямих переговорів, для забезпечення міцного миру між ворогуючими сторонами.

За даними видання, в результаті човникової дипломатії, що проводиться між Росією, Україною, ООН та країнами ЄС, було досягнуто прогресу щодо розбіжностей і підготовлено новий пакет пропозицій щодо зернової угоди для подання Путіну.

Пакет пропозицій включає формули подолання платіжних і страхових бар'єрів, що виникли при експорті російського зерна і добрив через введені санкції. Якщо Путін прийме новий пакет пропозицій ООН, підготовлений за участю Туреччини, зерновий коридор знову запрацює. Під час зустрічі Ердоган наголосить на важливості відродження Чорноморської зернової ініціативи як для світової продовольчої безпеки, так і для стабільності та миру на Чорному морі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — особиста зустріч президента Туреччини Реджепа Ердогана з російським диктатором Володимиром Путіним, яка відкладалася кілька разів у серпні, схоже, відбудеться 4 вересня. Причому не Путін вирушить у гості до Ердогана, а той – до РФ. Швидше за все, однією з найважливіших тем для обговорення стане зернова угода, з якої РФ вийшла 17 липня. Які очікування від цієї зустрічі? Чи спроможний ще Ердоган якось вплинути на Путіна? Чи вони спільно гратимуть проти України? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини