Головна Новини Суспільство події Туреччина змінила назву: ООН вже затвердила перейменування
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина змінила назву: ООН вже затвердила перейменування

Відтепер, замість бренду Made in Turkey, експортна продукція поставлятиметься під єдиним брендом Made in Türkiye.

2 червня 2022, 10:00 comments1361
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", Організація Об'єднаних Націй після заяви керівництва Туреччини змінила назву з Republic of Turkey на Republic of Türkiye у всіх офіційних документах, розповів офіційний представник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррик.

Туреччина змінила назву: ООН вже затвердила перейменування

Туреччина. Фото: з відкритих джерел

"Republic of Turkey (Турецька Республіка) була перейменована в Republic of Türkiye", — сказав Дюжаррік.

Короткий варіант назви країни тепер також писатиметься по-турецьки як Türkiye, а не Turkey, пояснив він.

За словами глави турецького МЗС Мевлюта Чавушоглу, зміна назви Туреччини в офіційних документах ООН спрямована на "підвищення престижу країни на міжнародній арені".

У лютому 2022 року Королівська вчена рада Таїланду оголосила про зміну офіційної іноземної назви столиці країни. Повідомлялося, що Бангкок буде перейменовано на Крунг-Тхеп-Маха-Накхон.        

А агентство "Анадолу" повідомляє, що рішення про зміну бренду країни є черговим комплексним кроком, що відображає багату культуру і спадщину країни, покликаним підтвердити сумлінність вітчизняного виробника як надійного постачальника якісної продукції.

Відтепер замість бренду Made in Turkey експортна продукція поставлятиметься під єдиним брендом Made in Türkiye. У всіх офіційних документах країни, у будь-яких листуваннях з іноземними державами та організаціями, замість слів Turkey, Turkei, Turquie, буде використовуватись єдиний термін Türkiye.                             

Читайте на порталі "Коментарі" — не лише американські HIMARS: стало відомо, яку смертоносну зброю передасть Україні Лондон.

Також видання "Коментарі" повідомляло — повне ембарго тепер реальність: у світі нарешті знайшли заміну російської нафти. Нова країна-постачальник назвала свою умову.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини