Головна Новини Суспільство події Троща Іл-76 у Росії: в ООН зробили заяву про перебування на борту українських полонених
commentss НОВИНИ Всі новини

Троща Іл-76 у Росії: в ООН зробили заяву про перебування на борту українських полонених

В ООН зазначили, що інцидент стався в контексті вторгнення Росії в Україну та війни, що триває.

26 січня 2024, 07:32
Поділіться публікацією:

ООН не може встановити, чи були на борту збитого в Бєлгородській області російського літака Іл-76 українські військовополонені. Як передає портал "Коментарі", про це заявила заступник генерального секретаря ООН Розмарі Дікарло на засіданні Ради Безпеки ООН 25 січня. Як вона нагадала, РФ стверджує, що в літаку було 65 військовополонених, шість російських членів екіпажу та троє російських військових. Водночас, за даними Києва, Іл-76 міг перевозити ракети для окупаційної армії.

Троща Іл-76 у Росії: в ООН зробили заяву про перебування на борту українських полонених

ООН. Фото: з відкритих джерел

Дікарло додала, що Україна закликала до міжнародного розслідування інциденту.

"ООН не в змозі перевірити ці повідомлення або обставини катастрофи. Очевидно те, що інцидент стався в контексті вторгнення Росії в Україну і війни, що триває", — відповіла заступник генсека ООН.

За її словами, останніми тижнями масштаби та інтенсивність атак на Україну зросли. На думку Дікарло, це свідчить про небезпечну траєкторію війни. Заступник генсека ООН стурбована ракетними ударами та обстрілами по цивільних районах, що призводять до загибелі та поранення мирних жителів, а також до руйнування критично важливої інфраструктури.

Читайте також на порталі "Коментарі" — авіатроща в середу, 24 січня, у Бєлгородській області російського військово-транспортного літака Іл-76 стала справжнім випробуванням для інформаційного фронту України. Російська пропаганда та низка офіційних осіб напрочуд оперативно заявили, що на борту знаходилися українські полонені, яких перевозили для обміну. У Головному управлінні розвідки (ГУР) Міноборони України підтвердили, що запланований обмін полоненими на той день зірвався. Президент України Володимир Зеленський повідомив, що заслухав щодо падіння Іл-76 доповіді міністра оборони, головкому ЗСУ, керівника ГУР, голови СБУ, начальника Генштабу. І наголосив, що наша країна наполягатиме на міжнародному розслідуванні. Які висновки можна зробити зараз? Про що говорить реакція України та Росії? Як ситуація може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини