Головна Новини Суспільство події Тригодинне дезіформаційне відео про Україну - що обурило глядачів російського блогера-мільйонника
commentss НОВИНИ Всі новини

Тригодинне дезіформаційне відео про Україну - що обурило глядачів російського блогера-мільйонника

В Youtube з'явився фільм, який повний перекручень стосовно української історії

4 листопада 2021, 16:59
Поділіться публікацією:

Російський блогер опублікував відео про Україну у своєму Youtube-каналі, повідомляє інформаційне агентство УНІАН. Відео набрало більше негативних реакцій, ніж позитивних. Глядачі радять автору почитати підручник з української історії. 

Тригодинне дезіформаційне відео про Україну - що обурило глядачів російського блогера-мільйонника

Кадр з фільму Іллі Варламова - скрін Youtube

Ілля Варламов підготував відео, тривалістю 2 год. 45 хв., під назвою "Україна: хитрість Кучми, корупція Порошенка, реформи Зеленського". З'явилось воно 2 листопада, має більше 800 тис. переглядів, більше 37 тис. коментарів і встигло набрати 34 тис. негативних реакцій проти 30 тис. позитивних. 

Тема відео – історія України 20-ого століття. Зміст наповнений перекручуваннями та замовчуваннями, стверджує інформагентство. Автор, який позиціонує себе як ліберал, не говорить про агресію Росії проти України, публікує карту України без Криму і називає окупацію "приєднанням".

Блогер підготував фільм як частину авторської серії "30-ть років без СРСР". У списку відтворення вже є 12 відео: про Молдову, Грузію, Білорусь, Естонію, Латвію, Вірменію, Азербайджан, Таджикистан, Узбекистан, Киргизію, а також про Афганістан як причину розпаду СРСР. Основний наратив фільмів, як пише УНІАН, — ностальгія сучасних громадян цих країн за життям у Союзі 15-ти республік.

Глядачі ділись враженнями від фільму Варламова у коментарях. Найбільше підтримки отримав коментар, у якому зауважено, що автор, мабуть, вивчав історію України за передачами російської пропагандистки Скабєєвої. Також йому радять купити підручник з історії або поїхати до Донецька і оцінити "покращення", які там відбулись.

Нагадуємо, що у 2017 році Варламову був заборонений в'їзд в Україну терміном на п'ять років. Причина заборони – відвідини окупованого Криму у 2014-2016 рр. 

Видання "Коментарі" раніше публікувало інформацію про проблеми із списком російських діячів, які створюють загрозу українській культурі — до нього внесли Валентина Томусяка, актора, який закінчив Київський університет театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого, багато знімався в Україні, а також у фільмах, де виробниками були Росія, Білорусь та Польща.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини