Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Міністр культури звернувся до СБУ: до чого тут Валентин Томусяк
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр культури звернувся до СБУ: до чого тут Валентин Томусяк

Актора додали в санкційний список

4 листопада 2021, 14:30
Поділіться публікацією:

Як повідомив міністр культури Олександр Ткаченко, він 3 листопада подав звернення до Служби безпеки України з проханням перевірити, яким чином український актор Валентин Томусяк потрапив під санкції. Про це він написав в Telegram

Міністр культури звернувся до СБУ: до чого тут Валентин Томусяк

Міністр Олександр Ткаченко, фото Facebook

Чоловіка включили в список людей, які загрожують Національній безпеці України. За словами міністра, в Міністерстві культури та інформаційної політики домовилися про співпрацю зі Службою безпеки. В мінкульті будуть допомагати верифікувати творчих людей та митців.

У СБУ повідомили, що актора приберуть з санкційного списку, повідомляє Сегодня. А включили його до списку за те, що він нібито знімався в російському фільмі, хоча це не так. Інформація потім почала перевірятися. Офіційну відповідь в прес-службі готують.

У Facebook актор прокоментував подію, назвавши її прикрою та шокуючою та наголосив, що перед ним влада має вибачитися за таку помилку.

"Мені дивно, що я зараз маю писати цей пост, та начебто виправдовуватися, тому що не маю жодного відношення до цього продукту. Більш того, я не був в Росії, чи на анексованих територіях або в Криму з початку війни. Я не розумію, чому зараз під загрозою моя кар’єра та репутація, а ще мій емоційний стан. Чекаю, що влада країни виправить цю жахливу помилку якомога швидше і принесе мені особисті вибачення", — написав Томусяк.

Як повідомляв портал "Коментарі", Україна стала першою, хто отримав від США ліцензію на проведення "Олімпіади геніїв". Вже стало відомо хто очолюватиме Genius Olympiad Ukraine та які ще країни будуть проводити такі олімпіади. Після перемоги на загальнодержавному етапі українські дослідники екологічних процесів зможуть поїхати на міжнародний фінал, де зберуться кращі з кращих юних науковців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини