Головна Новини Суспільство події Трибунал для путінського режиму: до чого схиляється Захід
commentss НОВИНИ Всі новини

Трибунал для путінського режиму: до чого схиляється Захід

За інформацією Deutsche Welle, Захід схиляється до "гібридного трибуналу" за злочин агресії

22 квітня 2023, 14:30 comments1011
Поділіться публікацією:

У Брюсселі та країнах G7 схиляються до того, що найбільш реалістичною перспективою притягнення до відповідальності винних у злочині агресії проти України буде "гібридний трибунал". Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "Deutsche Welle" із посиланням на неназваного чиновника ЄС, який обіймає високу посаду.

Трибунал для путінського режиму: до чого схиляється Захід

Суд для Путіна. Фото: з відкритих джерел

Як відомо, "гібридний трибунал" міг би поєднати національну юрисдикцію України та процес на основі міжнародного права із суддями з різних країн.

Чиновник уточнив, що за оцінками експертів Європейського Союзу в галузі міжнародного права, міжнародний трибунал на основі української юрисдикції – це найімовірніший варіант здійснення правосуддя у цьому випадку.

"Трибунал служитиме політичному імперативу, який полягає у притягненні до відповідальності", – заявив чиновник.

Він також додав, що для ЄС є дуже важливим, щоб Україна ратифікувала Римський статут, на підставі якого діє Міжнародний кримінальний суд.

Як зазначили у Єврокомісії, для створення як "гібридного трибуналу", так і спеціального міжнародного трибуналу потрібна потужна підтримка ООН. Це пов'язано з тим, що за злочини агресії відповідає найвище політичне та військове керівництво Росії. Але воно має міжнародний імунітет, а отже, для такого трибуналу необхідно зняти імунітет, наприклад, з глави держави-агресора, глави його уряду та міністра закордонних справ.

Читайте також на порталі "Коментарі" – спецтрибунал для Путіна: у МЗС розповіли, скільки держав підтримують це рішення.

Також видання "Коментарі" повідомляло – трибунал для Путіна та компанії: чи реально це – коли може статися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

22 квітня 2023, 14:11

Ніби навмисно дають Путіну сігнал тягнути з протистоянням. Все одно більше року обіцяний контрбліцкриг не відбувається. Ні Гітлеру ні Мілошевичу завчасно трибунал не створювали. Тільки корумпований карликовий колаборант маразму Байдена втрачає кошти на поділ не вбитого медведя. Не відкладає на Після війни. Як Ярош у відповідь про реформи - є більш важливі питання - супроводжувати готівку Медведчука у Донецьк.


Новини