Головна Новини Суспільство події Три ідеї новорічної екоялинки для дому – не постраждає жодне дерево
commentss НОВИНИ Всі новини

Три ідеї новорічної екоялинки для дому – не постраждає жодне дерево

У Німеччині вигадали, як не спилюючи ялинки, зберегти новорічний і різдвяний настрій

29 грудня 2021, 13:36
Поділіться публікацією:

Все менше часу до Нового року і для тих, хто досі вагається, ставити штучну ялинку або віддати перевагу справжній, живій, буде корисна ідея німецьких стартапів, як, маючи на Різдво та Новий рік екоялинку, жодним чином не зашкодити навколишньому середовищу. Як повідомляє видання "Коментарі", про це пише DW.

Три ідеї новорічної екоялинки для дому – не постраждає жодне дерево

Екоялинки. Фото: DW

Перша ідея німецького стартапу від компанії Keinachtsbaum. Її суть у тому, що можна взяти окремі ялинкові гілки замість зрізати ціле деревце. Ці гілочки можна приєднати до основи з ясеня. У результаті у вас буде справжня ялинка, тільки нарядніша. При цьому майже без шкоди для живої природи.

Ще є варіант, який називається "Ялинка в оренду". Ідея полягає у тому, що можна взяти на Новий рік і Різдво ялинку у горщику. Цей стартап не новий для українців, останніми роками в Україні збільшується кількість людей, які купують ялинки у горщиках. У Берліні зелені деревця після свят повертають і протягом деякого часу їх можна буде побачити у міському саду чи парку, бо їх висаджують. Також можна придбати ялинку за певну ціну та не повертати її, висадивши власноруч.

Третій стартап – це багаторазові ялинки. Ініціатива належить компанії "Gut and Boesel". Ця компанія у Німеччині продає зрізані верхівки ялинок. Стовбури залишаються у землі. Деревце відростає, а поки триває процес відновлення, стовбур служить опорою для кущів ожини, що ростуть між ялинками. Приблизно через 7 років нові верхівки також можна буде зрізати та продати. Поки що є час, можливо, одна з трьох ідей може бути дуже корисною напередодні Нового року.

Читайте на порталі "Коментарі" – вчені пропонують нові методики омолодження організму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини