Головна Новини Суспільство події Третя хвиля пилу з Сахари: чи дістанеться України
commentss НОВИНИ Всі новини

Третя хвиля пилу з Сахари: чи дістанеться України

Природне явище погіршило якість повітря в деяких країнах

10 квітня 2024, 11:40
Поділіться публікацією:

В останні два тижні Європа зіткнулася з безпрецедентним природним явищем – третім за рахунком масштабним нашестям пилу з Сахари. Ця подія, як зазначає The Watchers, свідчить про зростаючу інтенсивність і частоту подібних природних феноменів, які, за попередніми даними, можуть бути пов'язані із зміною характеру атмосферної циркуляції.

Третя хвиля пилу з Сахари: чи дістанеться України

Європу охопила нова хвиля пилу із Сахари

За останніми даними, на Піренейському півострові, у деяких регіонах Франції та Німеччини спостерігається значна концентрація твердих частинок на рівні землі. Ця обставина, поряд з високою концентрацією пилку берези, може мати серйозні наслідки для осіб з захворюваннями дихальної системи.

Пил з пустелі Сахари – не новина для Європи, але останніми роками спостерігається зростання інтенсивності таких пилових бур. Експерти пов'язують це зі змінами в атмосферній циркуляції, які, у свою чергу, можуть бути викликані глобальним потеплінням. Саме такі зміни призводять до того, що пил з пустельних регіонів потрапляє в атмосферу і розноситься на тисячі кілометрів, досягаючи Європи.

Старший науковий співробітник Служби моніторингу атмосфери Copernicus зазначила, що останній епізод пилу став можливим завдяки певним погодним умовам, що сприяли потеплінню в Західній Європі. Це свідчить про те, що кліматичні зміни можуть зіграти ключову роль у формуванні подібних явищ.

Раніше “Коментарі” писали, що на початку квітня Україна стала свідком дивовижного природного явища: пил з далекої пустелі Сахара досяг нашої країни. Це сталося через тепле повітря, яке прийшло до нас з західної частини Середземномор'я і принесло з собою не тільки аномально високі температури, але й пустельний пил.

Нагадаємо, що 6 і 7 квітня, Європа знову відчула на собі вплив природного явища, що прийшов з далекої Африки. Метеоролог з BFMTV Гійом Сеше попереджав про новий наплив теплого повітря з півночі Африки, який приніс з собою не тільки підвищення температури, а й дрібний пісок із Сахари.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини