Головна Новини Суспільство події Третій день оборони країни: чому Україні треба остерігатися того, що було у Чечні та Сирії
commentss НОВИНИ Всі новини

Третій день оборони країни: чому Україні треба остерігатися того, що було у Чечні та Сирії

Експерти проаналізували, як минає третій день російського вторгнення і як українці дають відсіч росіянам

26 лютого 2022, 13:06 comments4043
Поділіться публікацією:

Третій день Україна живе в реальності насправді відкритого російського вторгнення. І третій день експерти аналізують ситуацію для видання "Коментарі".

Третій день оборони країни: чому Україні треба остерігатися того, що було у Чечні та Сирії

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Важливо мобілізуватися і давати відсіч як фізичним силам окупантів, так і його інформаційним військам

Політолог, співзасновник консалтингової компанії Good Politics Максим Джигун акцентує, що РФ діє досить маневрено – і постійно змінює свої напрями наступів.

"Агресор йде величезними силами, з різних боків. І ми справляємося більш ніж гідно. Те, що українська столиця – Київ – є головною метою окупантів, вже не викликає сумнівів, – наголошує експерт. – Те, як наші військовослужбовці, територіальна оборона, добровольці відбиваються від російської навали, заслуговує на величезну повагу. Честь їм, хвала та слава!".

Максим Джигун зазначає, що зараз багато дезінформації з приводу того, де точаться бої, скільки загинуло, що захоплено, як діяти мирним жителям.

"Дуже важливо відрізняти фейки від правди – і довіряти лише офіційним джерелам інформації. Причому звертати увагу на те, щоб це були не фейкові сторінки, – пояснює політолог. – Гібридних модифікацій агресії ніхто не скасовував. І нам важливо мобілізуватись – і давати відсіч як фізичним силам окупантів, так і його інформаційним військам. Ті, хто з будь-яких причин не може воювати зі зброєю в руках, повинен проявляти себе на інших ділянках фронту. Інформаційний, волонтерський і таке інше. Будь-яка допомога потрібна. І ми обов'язково переможемо. Ми на своїй землі. І не росіянам вказувати, як нам будувати тут своє життя".

Наслідки цієї війни будуть далекосяжними – і на роки вперед, якщо не на покоління

Експерт Українського інституту політики Микита Трачук так коментує те, що відбувається навколо:

"Головний висновок з того, що відбувається, – це шаленство. Україна виявила себе набагато потужніше, ніж очікувала Росія, і це факт. Поки що Україна стоїть та обороняється. Але що буде далі – я не беруся передбачати. Важливо розуміти, що Росія може воювати набагато, набагато сильніше. Згадайте операції від Чечні та до Сирії. Переживаю щодо цього. А як себе показали наші "партнери", ми чудово бачимо. Без коментарів. З такими "партнерами" і ворогів не треба", – зазначає Микита Трачук.

Він упевнений, що наслідки цієї війни будуть далекосяжними – і на роки вперед, якщо не на покоління.

"Щось прогнозувати поки що зарано, але тенденції загрозливі. Багато що покажуть найближчі дні", – резюмує експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після "Граду" РФ обстріляла з "Ураганів" дитсадок в Охтирці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини