Головна Новини Суспільство події Тортури і голод: у колоніях в ОРДЛО нелюдські умови
commentss НОВИНИ Всі новини

Тортури і голод: у колоніях в ОРДЛО нелюдські умови

Ув'язнених там катують холодом та голодом

7 жовтня 2021, 09:35
Поділіться публікацією:

Українці, що незаконно утримуються в колоніях ОРДЛО, живуть в жахливих умовах. Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в Telegram.

Тортури і голод: у колоніях в ОРДЛО нелюдські умови

У колоніях ОРДЛО укладених катують, фото з відкритих джерел

Мова йде про виправні колонії Макіївську №32 та Сніжнянську №127, що знаходяться в Донецькій та Луганській областях на територіях, які контролюють бойовики.

Відомо, що адміністрація колоній через погрози та залякування змушує в’язнів сплачувати певні суми грошей щомісяця. В іншому разі людей поміщають в нелюдські умови та катують голодом. Тих, хто не сплачує "данину", селять в бараки без вікон, дверей, опалення, води та каналізації. Ув'язнені мерзнуть, голодують та живуть в антисанітарії.

В багатьох наявні тяжкі хронічні захворювання. В'язням, що хворіють та мають симптоми COVID-19 не надають допомоги, ані ліків. Навіть те, що передають родичі, забирає керівництво. Омбудсмен назвала ситуацію із захворюваність критичною. За те, що лягаєш на ліжко вдень, карають поміщенням до карцеру.

Уповноважена наголосила, що таке відношення до ув'язнених — це порушення міжнародних нормативних актів. Тому вона направила звернення до Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, делегації Червоного Хреста та представника ОБСЄ. Представники цих організацій мають відвідати колонії та забезпечити права ув'язнених на нормальні умови й лікування.

Як повідомляв портал "Коментарі", українця засудили в окупованому Криму до 6,5 років в колонії суворого режиму. Наразі відомо, що українця посадили в карцер в підвалі, бо він начебто порушував режим в колонії. У Андрія травма хребта, він відчуває оніміння кінцівок та біль в спині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини