Головна Новини Суспільство події Тисячі медиків з інших країни хочуть приїхати в Україну: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Тисячі медиків з інших країни хочуть приїхати в Україну: подробиці

Наразі в Україні працюють 230 медиків-іноземців

19 квітня 2022, 18:09
Поділіться публікацією:

В Україну продовжують приїжджати медичні працівники з інших країн. Україна звернулася до світової спільноти направити медиків. Серед тих, хто відгукнувся — Литва. До України приїхали 24 фахівці. Загалом відомо, що приїхати в Україну, аби допомогти українським колегам, готові майже 2 тис. медиків з інших країн, які вже подали заявки до міністерства. Про це повідомляють "Коментарі" з посилання на інформацію Михайла Радуцького.

Тисячі медиків з інших країни хочуть приїхати в Україну: подробиці

До України приїхали травматологи, реаніматологи та медичні сестри з Литви (фото з відкритих джерел)

Нардеп повідомив, що до України вже приїхали 24 медики з Литви, зокрема, травматологи, реаніматологи та медичні сестри.

"До нашої країни продовжують прибувати медики з інших країн, щоб допомогти українським колегам. За словами міністра охорони здоров’я Литви Арунаса Дулькіса, Україна звернулася з проханням направити анестезіологів, реаніматологів, ортопедів-травматологів, хірургів для лікування травм та поранень. Вчора до нас приїхали дві команди медиків: по чотири лікарі (травматологи, реаніматологи) та вісім медсестер у кожній. Загалом – 24 особи",- повідомив політик.

Радуцький повідомив, що МОЗ формує бригади на заміну лікарям, що багато працюють, зокрема, й за допомогою іноземних спеціалістів. Вони майже два місяці продовжують лікувати українців "на адреналіні". Але довго працювати в такому режимі неможливо – зростає вірогідність лікарської помилки. Відомо, що в Україні працюють вже 230 медиків з інших країн. Але загалом до України хочуть приїхати майже 2 тис. фахівців.

"За даними МОЗ, наразі в Україні працюють 230 медиків-іноземців. Серед них, наприклад, 60 спеціалістів з Ізраїлю, що працюють у польовому шпиталі на території Львівської області. Два тижні тому разом з ізраїльською делегацією проводили інспекцію роботи шпиталю. Загалом подали заявки до міністерства, щоб приїхати працювати в Україні, майже 2 тис. медиків з інших країн. Лише з Литви є ще 300 охочих працювати в Україні, також Німецька медична асоціація інформує про 1,1 тисячі фахівців, які подали заявки щодо готовності приїхати до нас допомагати",- повідомив Радуцький.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що з початку війни російські окупанти обстріляли 63 лікарні.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини