Головна Новини Суспільство події The Economist заявив, що світові загрожує небачена раніше війна: як це пов'язано з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

The Economist заявив, що світові загрожує небачена раніше війна: як це пов'язано з Україною

Світу загрожує космічна війна, Китай прагне перевершити США

2 лютого 2024, 16:30 comments1668
Поділіться публікацією:

Повномасштабне вторгнення російських військ в Україну відкрило новий розділ у космічній війні. І найбільшим страхом США зараз є Китай, який прагне відповідати, якщо не перевершити, першість Америки у космосі. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Economist.

The Economist заявив, що світові загрожує небачена раніше війна: як це пов'язано з Україною

Світу загрожує космічна війна. Фото з відкритих джерел

Видання цитує заяву заступника голови Об'єднаного комітету начальників штабів США, адмірала Крістофера Грейді, який сказав, що зараз космос став "найважливішою галуззю бойових дій".

"Космос – це не просто місце мирного освоєння, а й арена майбутніх бойових дій. Контроль над космосом став таким же важливим, як домінування на суші, на морі та в повітрі. Космічні технології роблять збройні сили у всіх інших областях більш потужними. Втратьте першість. у космосі, і ви ризикуєте програти війни на Землі", — йдеться у публікації.

Вказується, що у будь-якому майбутньому ймовірному конфлікті між США та Китаєм важливе значення для пошуку та знищення цілей на величезних відстанях матимуть супутники. І сьогодні багато про дії тих чи інших країн у космосі залишається прихованим, але гранично ясно те, що США активізує зусилля щодо збереження своєї переваги там.

Також наголошується, що турбуватися світові доведеться не лише про долю супутників у тому випадку, якщо війна між Китаєм та США справді вибухне.

Автори матеріалу зазначають, можливо, найбільша небезпека у короткостроковій перспективі – це прорахунок. Змагання у космосі є новим та неоднозначним. Ніхто не знає, напевно, яка космічна зброя існує, не в останню чергу тому, що багато цивільних технологій використовуються у військових цілях.

Читайте також на порталі "Коментарі" – головні очікування від лютого: які рішення вплинуть на ситуацію в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини