Головна Новини Суспільство події Термін придатності підгорає: в МОЗ назвали дві вакцини, якими першими будуть колоти українцям у вересні-жовтні
commentss НОВИНИ Всі новини

Термін придатності підгорає: в МОЗ назвали дві вакцини, якими першими будуть колоти українцям у вересні-жовтні

За словами головного санітарного лікаря першої буде використовуватися в країні саме та вакцина, термін придатності якої добігає кінця

9 вересня 2021, 07:30
Поділіться публікацією:

В Україні в пристойному запасі ще є вакцини, термін придатності яких закінчується вже цієї осені, отже, ними прищеплювати українців вже буде неможливо. Йдеться про дві вакцини виробників AstraZeneca і Pfizer. Саме цими вакцинами будуть прищеплювати громадян України у вересні-жовтні, як пріоритетними. Як інформує видання "Коментарі", про це "Фактам ICTV" розповів головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Термін придатності підгорає: в МОЗ назвали дві вакцини, якими першими будуть колоти українцям у вересні-жовтні

Вакцинація Фото із відкритих джерел

Він запевнив, що ті вакцини, якими не встигнуть прищепити українців і термін придатності яких закінчується, будуть утилізовані. Ніхто не буде прищеплювати людей простроченими препаратами. Ігор Кузин зазначив, в жовтні-листопаді закінчується термін застосування для майже 3 мільйонів доз AstraZeneca. Схожа ситуація з вакциною Pfizer. Її на складах ще більше 1 мільйона, у неї термін придатності до листопада-грудня.

Головний санлікар вважає, що Україні реально використовувати всі ці вакцини ще до того, як вони стануть непридатні. В день по країні робиться від 120 до 150 тисяч щеплень. В тиждень ця цифра добігає до 1 мільйона. Тому використовувати залишилися вакцини українським медикам цілком під силу.

Також Ігор Кузін зазначив, що, якщо в якійсь із областей та чи інша вакцина буде використовуватися не так швидко, як в іншій області, то вакцини будуть перевозитися між населеними пунктами, щоб ніде не було дефіциту вакцини. Отже, вересень-листопад пройде в Україні під знаком вакцинації AstraZeneca і Pfizer.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Віктор Ляшко розповів, яка ситуація з вакцинацією медиків і педагогів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини