Головна Новини Суспільство події Тепер міць ЗСУ підвищиться в рази: у чому важливість рішення США посилити допомогу Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Тепер міць ЗСУ підвищиться в рази: у чому важливість рішення США посилити допомогу Україні

Експерти розповіли, чому нарешті з'явився шанс Україні самостійно закрити небо від російських авіанальотів

17 березня 2022, 11:24 comments1696
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден оголосив про додаткові 800 мільйонів доларів військової допомоги Україні. Докладніше про те, що саме буде передано захисникам України, повідомили у Білому домі. Як оцінюєте цю допомогу? Що ще нам необхідно для ефективнішої відсічі російської агресії? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Тепер міць ЗСУ підвищиться в рази: у чому важливість рішення США посилити допомогу Україні

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Відбувається доведення наших частин до повного оснащення сучасними протитанковими комплексами, а також закриття неба над Україною

Політичний експерт, засновник соціологічної компанії Active Group Андрій Єрьоменко акцентує, що слід говорити про комплект військової допомоги – американо-британської.

"Бо саме від США та Великобританії ми отримуємо найпотужнішу підтримку у цьому сенсі. Так, Великобританія днями повідомила, що передасть Україні переносні зенітно-ракетні комплекси Starstreak, а також понад 4 тисячі протитанкових ракет. А США анонсували передачу 800 зенітних систем Stinger; 2000 ракетних комплексів Javelin, 1000 одиниць легкої протиброньової зброї та 6000 протиброньових систем AT-4 та багато іншого. У тому числі 100 тактичних безпілотних літальних систем. За даними джерел телеканалів CNN, NBC та видання Politico, може йтися про Switchblade – вражуючі боєприпаси, відомі як камікадзе-дрони. Вони маленькі, мобільні, практично недоступні ППО противника. При цьому здатні завдати максимальної шкоди. Тобто ми отримуємо можливість вразити ще більше ворожої техніки", – пояснює експерт.

За його словами, відбувається доведення наших частин до повного оснащення сучасними протитанковими комплексами, а також закриття неба над Україною. Але закриття неба не силами НАТО (що створює ризики Третьої світової війни), а руками наших військовослужбовців, які отримують відповідні системи ППО.

"Плюс – йдуть розмови про можливість поставок нам комплексів С-300. Кулуарно, як я розумію, продовжуються переговори про постачання літаків. Все це дуже добре. Як добре і те, що ми отримуємо величезну кількість боєприпасів, з якими у нас зараз є проблеми, – наголошує Андрій Єрьоменко. – Витрачаються вони швидко, б'ємо ми окупантів потужно, а поповнювати запаси важко, у тому числі через удари по наших підприємствах ВПК. Зрозуміло, що вся ця допомога не вирішує результату війни. Але наближає її завершення з потрібним нам результатом".

Ми можемо говорити про те, що самі зможемо закрити небо – за допомогою комплексів протиповітряної оборони, які нам передають США

Військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов наголошує, що на сьогоднішній день нам у сенсі військової допомоги – все необхідно. У тому числі тяжке озброєння – артилерія, танки. Їх поки що вистачає, але чим більше – тим краще.

"Якщо ж аналізувати пакет допомоги, який зараз надали американці, то він є дуже ефективним, – запевняє експерт. – Ми можемо, нарешті, говорити, що самі зможемо закрити небо – за допомогою комплексів протиповітряної оборони, які нам передають США".

За словами Олега Жданова, щільність українських систем ППО тепер збільшиться, як і можливість активніше збивати супротивника в небі.

"Це – дуже велика підмога. Така допомога підвищить нашу вогневу міць щодо знищення російських військ", – резюмує експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Канада заарештувала російський Ан-124 "Руслан": тепер його передадуть ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини