Головна Новини Суспільство події Тенденції авторинку: українці активно купують вживані автомобілі з-за кордону
commentss НОВИНИ Всі новини

Тенденції авторинку: українці активно купують вживані автомобілі з-за кордону

Автомобільний бум в Україні: понад 17 тисяч вживаних легковиків за місяць

7 березня 2024, 11:06
Поділіться публікацією:

Україна стає все більш привабливим ринком для вживаних автомобілів з-за кордону, що підтверджується свіжими даними від Укравтопрому. За останній місяць, українські дороги поповнились понад 17,8 тисячами вживаних легкових автомобілів. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року це значний приріст.Подібна тенденція говорить не лише про відновлення економічної активності, а й про зміну споживчих переваг українців.

Тенденції авторинку: українці активно купують вживані автомобілі з-за кордону

Українці все частіше обирають ввезені авто з пробігом

Бензинові автомобілі продовжують залишатися лідерами за кількістю реєстрацій, складаючи майже половину усіх імпортованих вживаних легковиків (48%). Це свідчить про традиційні уподобання українських автолюбителів.

Однак, не можна ігнорувати інші сегменти: дизельні авто займають 27%, що демонструє їх незмінну популярність завдяки економічності та витривалості. Електромобілі, зайнявши 16%, продовжують набирати обертів на фоні глобальних трендів екологізації транспорту. Авто з газобалонним обладнанням (ГБО) та гібриди складають відповідно 5% та 4%, що свідчить про зростаючий інтерес до альтернативних видів пального.

Серед ввезених автомобілів, Volkswagen Golf виборов титул найпопулярнішої моделі зі значною перевагою, що підкреслює вподобання українців до надійності, практичності та доступності цієї моделі. У топ-10 також увійшли RENAULT Megane, SKODA Octavia,  VOLKSWAGEN Passat, VOLKSWAGEN Tiguan, NISSAN Leaf, NISSAN Rogue, AUDI Q5, TESLA Model 3, AUDI A4. 

Середній вік вживаних машин, що у лютому перейшли на українські номери, становить 9,4 року.

Нагадаємо, лютий цього року став переломним моментом на автомобільному ринку України, адже зараз продовжується тенденція відходу від авто з двигунами внутрішнього згоряння на користь більш екологічних альтернатив. Згідно з останніми даними Укравтопрому, автомобілі з ДВС склали 68% продажів нових легкових автомобілів, що на 4% менше, ніж попереднього року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини