Головна Новини Суспільство події Яким авто віддали перевагу українцям у лютому: огляд ринку
commentss НОВИНИ Всі новини

Яким авто віддали перевагу українцям у лютому: огляд ринку

Все більше автолюбителів віддають перевагу електромобілям та гібридам

6 березня 2024, 11:41
Поділіться публікацією:

Лютий цього року став переломним моментом на автомобільному ринку України, адже зараз продовжується тенденція відходу від авто з двигунами внутрішнього згоряння на користь більш екологічних альтернатив. Згідно з останніми даними Укравтопрому, автомобілі з ДВС склали 68% продажів нових легкових автомобілів, що на 4% менше, ніж попереднього року.

Яким авто віддали перевагу українцям у лютому: огляд ринку

Яким авто віддали перевагу українцям у лютому

При цьому найбільшою популярністю серед автолюбителів продовжують користуватися бензинові моделі, що посіли 44% ринку. Проте їхня частка також знизилася на 7 процентних пунктів порівняно з минулим роком, що говорить про поступове зрушення інтересів споживачів. У той же час частка дизельних автомобілів збільшилася на 3 пункти, досягнувши 24%, що може відображати прагнення водіїв до більш економічних варіантів в умовах зростаючих цін на паливо.

Однак найбільш помітним є зростання інтересу до електромобілів: їхня частка збільшилася з 11% до 17%. З іншого боку, серед гібридних автомобілів — незначне скорочення частки з 16% до 14%, що може свідчити про перехід уваги споживачів на повністю електричні моделі.

Лідери продажів у різних категоріях підкреслюють поточні тренди та переваги споживачів: Toyota RAV-4 домінує серед бензинових та гібридних моделей, підтверджуючи високий попит на надійні та економічні авто. Renault Duster залишається у топі серед дизельних та автомобілів з ГБО, в той час як Volkswagen ID.4 виривається вперед серед електромобілів, підкреслюючи зростаючий інтерес до екологічно чистого транспорту.

Ці дані не тільки відображають поточні тенденції на автомобільному ринку, але і вказують на майбутнє, де екологічність та економія відіграватимуть все більш значну роль у виборі автомобіля.

Раніше "Коментарі" писали, що купівля автомобіля в Україні — це процес, який вимагає уважності та обачності. Потрібно визначитися, це буде новий або вживаний транспортний засіб, переглянути його технічні характеристики, перевірити документи, а також правильно оформити автомобіль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини