Головна Новини Суспільство події Технічна підготовка до відключення РФ від SWIFT вже почалася: Кулеба зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Технічна підготовка до відключення РФ від SWIFT вже почалася: Кулеба зробив заяву

В ЄЦБ кажуть, що відключення Росії від SWIFT – питання лічених днів

26 лютого 2022, 16:20
Поділіться публікацією:

Офіційного рішення про відключення Росії від міжнародної фінансової системи SWIFT ще немає, офіційно про це рішення ще не повідомлено, але вже розпочалася технічна підготовка до запуску цієї важливої санкції. Як повідомляє видання "Коментарі", про це в соцмережі повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Технічна підготовка до відключення РФ від SWIFT вже почалася: Кулеба зробив заяву

Відключення Росії від SWIFT. Фото з відкритих джерел

Міністр зазначив, що рішення про те, щоб покарати Росію за вторгнення в Україну українські дипломати вимагали дуже непросто. Працювали усі – від президента – до аташе в українському посольстві.

Дмитро Кулеба також подякував українській діаспорі у різних країнах, яка також зробила чимало для того, щоб таке рішення було ухвалено. Зокрема, чинився великий тиск на уряди європейських країн.

"Цю перемогу українські дипломати присвячують усім захисникам України", – написав Дмитро Кулеба.

Зазначимо, остання країна, яка чинила опір рішенню про відключення Росії від SWIFT, таки здалася. Німеччина підтримала більшість країн Європи. Росії доведеться відповісти за широкомасштабне вторгнення в Україну. Про це повідомив кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк. Журналіст написав у Twitter, що "Німеччина погодилася рухатися далі SWIFT". Водночас, за інформацією Reuters, у Європейському центральному банку відключення агресора від SWIFT вже є "запитанням короткого часу".

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню розповіли, якого удару по економіці України та Росії може завдати відкрите військове вторгнення Росії в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

27 лютого 2022, 14:08

Потрібно відімкнути всі бо вони будуть використовувати інші як транзитні. Хоча б не дозволяти їм робити перекази у більших об'ємах, чим було до нападу. Не реєструвати в системі нові - їх буде створено маса для транзиту. Припинити роботу міжнародних карток, нехай за все платять готівкою та стоять у чергах - більше готівки, більше іде у тінь. Те ж саме з Білоруссю - вони спільники Імперії зла. Можливо краще: 1. Не знищувати прилади наведення ракет, а переносити їх у пусті місця - нехай на хибні цілі витрачають. Або чіпляти на покинуті аварійні будівлі, які треба зносити - ще і користь зроблять. 2. Так само і з мітками - можливо навпаки малювати їх всюди. Або у хибному напрямку - як Іван Сусанін.


Новини