Головна Новини Суспільство події Тарифи та віялові відключення: прем'єр розповів, чи варто українцям хвилюватися
commentss НОВИНИ Всі новини

Тарифи та віялові відключення: прем'єр розповів, чи варто українцям хвилюватися

Прем'єр розповів, що буде з тарифами й чи вистачає газу та вугілля

15 грудня 2021, 13:46
Поділіться публікацією:

Під час засідання уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, як проходить опалювальний сезон в Україні, чи вистачає енергоресурсів для проходження зими. За словами голови уряду, наразі опалювальний сезон проходить нормально.

Тарифи та віялові відключення: прем'єр розповів, чи варто українцям хвилюватися

Тарифи для українців не зростатимуть, фото з відкритих джерел

В газових сховищах залишилося ще 15 млрд кубометрів газу для потреб населення та економіки. На початку опалювального сезону до сховищ було закачано 18,6 млрд кубометрів блакитного палива. Залишків цілком достатньо для того, що українці пережили цю зиму.

Щодо кількості вугілля на складах, то за даними Міненергетики до українських теплоелектростанцій буде доставлено близько 2 млн тонн українського та імпортного вугілля. Для потреб економіки за розрахунками потрібно 1,7 млн тонн вугілля, тому з ним проблем немає. Крім того, з початку опалювального сезону було збільшено кількість видобутку вугілля на українських шахтах. За інформацією Міненергетики, для виплати сум заборгованості працівникам державних шахт буде виділено понад 700 млн грн.

В Україні з початку опалювального сезону жодних віялових відключень споживачів, тобто відключень, пов'язаних із заходами примусового зниження споживання, не відбувалось., пояснив прем'єр.

Таку інформацію надало Укренерго. Прем'єр додав, що відключення електроенергії в містах чи інших населених пунктах на кілька годин відбуваються лише в двох випадках. Коли проводять невідкладні ремонтні роботи на лініях електропередач, про які попереджають заздалегідь, або коли виникають аварійні ситуації, що пов'язані з погодними умовами.

"Енергоресурсів достатньо, тарифи для населення зростати не будуть. Щодо виконання Меморандуму, то мери міст взяли на себе зобов'язання, що тарифи на тепло і гарячу воду в цьому опалювальному сезоні залишатимуться стабільними. Ці зобов'язання виконуються", — додав глава уряду.

Крім того, на засіданні розглянуть порядок надання державної субвенції місцевим бюджетам, щоб вони погасили свою заборгованість перед Нафтогазом з оплати комунальних послуг. Місцеві бюджети отримають 20 млрд грн. Наразі ціна на газ, з якого виробляється тепло для населення становить 7,42 грн за кубометр, для бюджетних та релігійних установ — 16,4 грн за кубометр.

Також прем'єр наголосив, що уряд продовжує карантин до 31 березня 2022 року.

Богдан розповів про ситуацію з енергетичною кризою в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини