Головна Новини Суспільство події Нам треба молитися, щоб була тепла зима, - політик про ситуацію з енергетичною кризою
commentss НОВИНИ Всі новини

Нам треба молитися, щоб була тепла зима, - політик про ситуацію з енергетичною кризою

За словами Богдана українці платитимуть у рази дорожче за газ та електрику, а цієї зими може не вистачити газу для населення

15 грудня 2021, 10:25
Поділіться публікацією:

Нам треба молитися, щоб була тепла зима, - політик про ситуацію з енергетичною кризою

Політик дав невтішний прогноз на зиму, фото з відкритих джерел

Колишній керівник Офісу президента Андрій Богдан в ефірі передачі "В гостях у Гордона" розповів, що якщо буде холодна зима, то в Україні може з'явитися не один "замерзлий Алчевськ", а десятки. Якщо влада перестане контролювати тарифи, то українці платитимуть за куб газу по 36 гривень, а може й більше. Зросте й ціна на електрику, каже політик.

"Нам треба молитися, щоб була тепла зима. Якщо буде нуль, -5, ми якось пройдемо. Якщо буде -5...-10, то у нас будуть віялові відключення. Якщо -15, то взагалі мерзнутимемо. У нас через ціну газу зупиняється економіка. У нас бюджетна криза в грудні почалася. Замерзле місто Алчевськ може бути в будь-якому місті, їх може бути десять, двадцять. В цей час віялові відключення, немає постачання палива з Білорусі..." — додає політик.

Також він процитував пункт Меморандуму з МВФ щодо тарифів: "Ми зобов'язуємось не вводити жодного обмеження цін на газ, що постачається домогосподарствам, а також гарантувати, що оптові ціни будуть визначені на прозорому та ефективному ринку".

Тобто населення платитиме за газ не по 7,96, а по 36 грн за кубометр, і по 5,02 грн за електрику, каже Богдан і додає, що далі буде ще гірше.

"Зараз ніхто не хоче на місце президента, ніхто не піде прем'єром, тому що ніхто не знає, що з цим робити. У нас купа криз, війська російські на рубежі, у нас дипломатична криза. З нами розмовляти ніхто не хоче. Ми підписуємо страшні документи , не читаючи...", — каже політик.

За даними gismeteo, вже у грудні почнуться морози до -12 градусів у центральній частині та до -18 на сході країни.

Як повідомляв портал "Коментарі", у "Нафтогазі України" попередили споживачів про те, що тарифи для людей можуть злетіти в кілька разів.

Також ми повідомляли, що новий президент підписав Меморандум з МВФ, в якому є пункт, що в комунальній сфері влада вже з весни обіцяє відмовитися від регулювання тарифів для населення. Експерти прокоментували для видання "Коментарі-Україна" запровадження нового Меморандуму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини