Головна Новини Суспільство події Таран розповів, коли розпочнеться новий виток російсько-українського протистояння на сході
commentss НОВИНИ Всі новини

Таран розповів, коли розпочнеться новий виток російсько-українського протистояння на сході

Експерт Сергій Таран вважає, що нове зіткнення на сході неминуче

29 жовтня 2021, 07:55
Поділіться публікацією:

Росія намагається запропонувати нову "гру" та суттєво підняти ставки на Донбасі. Зараз розрахунок дуже простий. Москва хоче показати, що ОБСЄ стала фактично безсилою, а тому, потрібно приймати тверді рішення і залучати на Схід України російських миротворців. Основний розрахунок на те, що Захід повірить, що на Донбасу проживає більшість саме громадян Росії і тому не буде противитися російським "голубим каскам". Як передає видання "Коментарі", про це пише на своїй сторінці у Facebook політолог Сергій Таран.

Таран розповів, коли розпочнеться новий виток російсько-українського протистояння на сході

Війна на Донбасі. Фото: mind.ua

Експерт зазначає, що ще під час так званих "виборів" у РФ з'явилися ознаки того, що Росія офіційно готова визнати свою присутність на сході і, відповідно, лякати Київ продовженням лінії протистояння аж до всієї протяжності російсько-українського кордону. Пов'язано це було з кампанією Кремля щодо максимального залучення жителів окупованого сходу до голосування у "Російському парламенті". Розрахунок був простий – представити цю показуху, як підтвердження того, що саме росіяни Донбасу проголосували за демократичну російську владу, допомогли разом зі всіма росіянами обрати нову Держдуму РФ.

"Тепер російська влада вимагає від України значних геополітичних дій (відмова НАТО, закріплений Конституцією "особливий статус" Донбасу, проведення "виборів" в ОРДЛО та введення російських громадян в українську владу)", – зазначив Таран.

Експерт додає, єдине, що дає оптимізм, то це те, що всі ці сценарії вже давно прораховані, і нічого нового в них немає. Їх просто потрібно розкусти, зрозуміти, коли саме вони будуть задіяні. До нового жорстокого загострення на Донбасі насправді лишилося не так багато часу.

На думку політолога, часу залишилося стільки, скільки залишилося до офіційного перерізання червої стрічки перед "Північним потоком-2".

Читайте також на порталі "Коментарі" — українські експерти оцінили можливість відновлення гарячої фази війни на сході вже у листопаді.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини