Головна Новини Суспільство події Світла в Україні буде ще більше: у Міненерго зробили обнадійливу заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Світла в Україні буде ще більше: у Міненерго зробили обнадійливу заяву

В Україні достроково із планового ремонту вийшов атомний блок

23 серпня 2024, 15:00 comments1842
Поділіться публікацією:

Сьогодні до української енергетичної системи було підключено новий атомний блок. Він перебував на плановому ремонті, який завершився достроково з дотриманням усіх норм безпеки. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в повідомленні Міністерства енергетики України.

Світла в Україні буде ще більше: у Міненерго зробили обнадійливу заяву

Відключення електроенергії. Фото з відкритих джерел

Таким чином, до енергосистеми було додано ще 1000 МВт потужності для її стабільності. Це дозволить не застосовувати графіки обмеження енергопостачання споживачам.

"Енергетики справді роблять неймовірні речі у цій складній ситуації, щоб ми залишалися зі світлом та теплом", — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, заступник міністра енергетики України Світлана Грінчук заявила про можливість нових відключень електроенергії для українців. За її словами, це пов'язано із зростаючим споживанням електроенергії, яке спостерігається у періоди спеки.

Представниця Міненерго Світлана Гринчук 18 серпня в ефірі телемарафону прогнозує нові відключення світла в останній місяць літа.

"Очікуємо на зростання споживання, розуміємо, що погода буде досить спекотною практично по всій території України. Це без сумнівів призведе до того, що споживання зросте як побутовими споживачами, так і бізнесом. На сьогоднішній день обмежень не передбачається, але з наступного тижня діятимемо щодо ситуації", — сказала Гринчук.

Заступник міністра енергетики пояснює, якщо Україна не зможе самостійно чи завдяки партнерам забезпечити необхідний рівень електроенергії, то доведеться знову повертатися до графіків відключень.

"Для того, щоб збалансувати систему, є ймовірність застосування наступного тижня графіків відключень. Тому ми просимо побутових споживачів, намагатися економно використовувати електроенергію", — сказала Гринчук і додала, що особливо потрібно економити вранці та ввечері, адже це піковий годинник навантаження на енергосистему.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини