Головна Новини Суспільство події Суд поновив Ірину Фаріон на посаді професора кафедри української мови: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд поновив Ірину Фаріон на посаді професора кафедри української мови: подробиці

На користь вченої стягнути 123 тисячі 927 гривень заробітної плати за період вимушеного прогулу

29 травня 2024, 17:00
Поділіться публікацією:

Львівський апеляційний суд ухвалив рішення про поновлення на посаді Ірини Фаріон, професора кафедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук Національного університету "Львівська політехніка".

Суд поновив Ірину Фаріон на посаді професора кафедри української мови: подробиці

Фаріон поновили на посаді професора кафедри української мови

У середу, 29 травня, відбулося засідання Львівського апеляційного суду, яке привернуло увагу громадськості через участь у ньому Ірини Фаріон — постаті, яка викликає широкий резонанс. Суд розглянув апеляційну скаргу Фаріон та скасував рішення першої інстанції, ухваливши поновити її на посаді з 24 листопада 2023 року.

Адвокат професора переконливо аргументував, що звільнення було незаконним та просив суд задовольнити скаргу в повному обсязі. У відповідь представник "Львівської політехніки" захищав законність початкового рішення, але аргументи університету не знайшли підтримки у суддів.

Ірина Фаріон, відома своїми різкими висловлюваннями про російську мову та національну ідентичність, була звільнена після скандального ефіру у листопаді 2023 року. Пізніше вона звернулася до суду, заявляючи про політичну мотивацію свого звільнення.

За підсумками дебатів та короткої наради, судді винесли вердикт на користь Фаріон, також зобов'язавши університет виплатити їй компенсацію за час вимушеного прогулу у розмірі 123,927 гривні та судові витрати у розмірі 5,782 гривні.

Рішення апеляційного суду може бути оскаржене у Верховному суді, але наразі воно набирає чинності. Представник університету висловив намір ознайомитись із повним текстом рішення для подальшого аналізу можливих юридичних кроків.

На завершення, Ірина Фаріон висловила радість від судового рішення та подяку суддівській колегії за "обґрунтоване рішення". Вона наголосила, що правосуддя має бути незалежним від політичних впливів, і що цей вердикт є кроком до відновлення справедливості.

Нагадаємо, що мовознавець та колишня народна депутатка Ірина Фаріон потрапила у новий скандал, коли прокоментувала інцидент з дівчиною, якій відмовили в роботі через незнання української мови. За словами Фаріона, такі люди повинні їхати до Путіна до Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини