Головна Новини Суспільство події Суд дозволив СБУ забанити 4 Telegram-каналу: список
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд дозволив СБУ забанити 4 Telegram-каналу: список

Спецслужби Росії залучили українських громадян до створення та адміністрування ряду політичних всеукраїнських і регіональних Telegram-каналів

25 лютого 2021, 00:25
Поділіться публікацією:

СБУ зажадала від Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, накласти арешт на Telegram-канали "Резидент", "Легітимний", "Картель" і "Пліткарка".

Суд дозволив СБУ забанити 4 Telegram-каналу: список

СБУ, фото - з відкритих джерел

Як повідомляє регулятор, департамент контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ послався на постанову слідчого судді Київського райсуду Харкова Колесник С.А. від 23 лютого (справа №953 / 16996/20, п/п 1-кс / 953/1590/21 в кримінальному провадженні №22020220000000124 від 01.10.2020).

Дане рішення було прийнято після того, як кіберспеціалісти Служби безпеки України викрили масштабну агентурну мережу, яка займалася розвідувально-підривної діяльності на замовлення спецслужб РФ. Документ зобов'язує інтернет-провайдерів, операторів і провайдерів телекомунікацій закрити доступ до цих Telegram-каналам до скасування арешту майна у встановленому нормами КПК України порядку.

Як повідомляла раніше СБУ, спецслужби Росії залучили українських громадян до створення та адміністрування ряду політичних всеукраїнських і регіональних Telegram-каналів. Крім "Легітимного", "Резидента", "Картеля" і "Пліткарки", це — "Чорний квартал", "Політичний розклад", "Нетипова Запоріжжя", "Тремпель Харків", "Одеський фраєр", "Дніпро live", " Миколаїв live "," Херсон live ".

Нагадаємо, в цього українські спецоперативники визначили 50 замовників. Оплату проводили через спільників. З рахунків в українських банках гроші в валюті переводили в невизнану "ПМР", Молдову або РФ. Діяльність зазначених каналів у СБУ характеризують як таку, що спрямована на створення панічних настроїв, загострення і дестабілізацію суспільно-політичної та соціально-економічної ситуації в Україні. Головна мета — дискредитувати органи державної влади, впливати на державну політику, штучно створювати соціальну напруженість і протестні настрої серед українців.

Вдалося затримати в столиці одну з ключових фігуранток виробництва. Їй і ще одній учасниці агентурної мережі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 111 (державна зрада) УКУ. Заочна підозра в зраді оголошено керівнику мережі, що ховається від слідства за кордоном.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини