Головна Новини Суспільство події В Україні популярні Telegram-канали працювали на Росію – СБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні популярні Telegram-канали працювали на Росію – СБУ

У переліку СБУ 12 Telegram-каналів, які діяли в інтересах російських спецслужб

1 лютого 2021, 13:37
Поділіться публікацією:

Служба безпеки України розголосила масштабну агентурну мережу. Йдеться про розвідувально-підривну діяльність на замовлення спецслужб Російської Федерації, яка велася через низку популярних Telegram-каналів. Про це повідомляється на сайті відомства сьогодні, 1 лютого.

В Україні популярні Telegram-канали працювали на Росію – СБУ

СБУ. Фото з відкритих джерел

За даними СБУ, агентурну мережу створив так званий 85 Головний центр спеціальної служби Головного управління Генерального Штабу Збройних Сил РФ. В їхньому складі харків’яни та одесити, які активно виступали за так звану "руську весну". У відомстві зазначили, що вони зараз "базуються" на території підконтрольної РФ Придністровської Молдовської Республіки в Тирасполі.

"Спецслужби країни-агресора залучили українських громадян до створення та адміністрування низки політичних всеукраїнських і регіональних Telegram-каналів, — йдеться у повідомленні. — Мова йде про канали "Легитимный", "Резидент", "Картель", "Сплетница", "Чорний квартал", "Политический расклад", "Нетипичное Запорожье", "Тремпель Харьков", "Одесский фраер", "Днепр live", "Николаев live", "Херсон live"".

Керівником названо одесита, який причетний до організації масових заворушень під час одеського "Антимайдану". Зараз перебуває у розшуку за кількома статтями ККУ.

"Фігурант особисто адмініструє 12 Telegram-каналів, спілкується з замовниками матеріалів, звітує російським кураторам про виконану роботу та погоджує можливість розміщення замовних матеріалів. Вартість розміщення публікацій становить від кількох сотень у регіональних і до 25-30 тисяч гривень на всеукраїнських каналах", — повідомили в СБУ.

Усього українські спецоперативники визначили 50 замовників. Оплату проводили через спільників. Із рахунків в українських банках гроші у валюті переводили до невизнаної "ПМР", Молдови чи РФ.

Діяльність зазначених каналів у СБУ характеризують як таку, що направлена на створення панічних настроїв, загострення і дестабілізацію суспільно-політичної та соціально-економічної ситуації в Україні. Головна мета — дискредитувати органи державної влади, впливати на державну політику, штучно створювати соціальну напругу та протестні настрої серед українців.

Вдалося затримати в столиці одну з ключових фігуранток провадження. Їй та ще одній учасниці агентурної мережі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 111 (державна зрада) ККУ. Заочну підозру за держзраду оголошено очільнику мережі, який переховується від слідства за кордоном.

В Україні популярні Telegram-канали працювали на Росію – СБУ - фото 2
В Україні популярні Telegram-канали працювали на Росію – СБУ - фото 3
В Україні популярні Telegram-канали працювали на Росію – СБУ - фото 4
В Україні популярні Telegram-канали працювали на Росію – СБУ - фото 5
В Україні популярні Telegram-канали працювали на Росію – СБУ - фото 6
В Україні популярні Telegram-канали працювали на Росію – СБУ - фото 7
В Україні популярні Telegram-канали працювали на Росію – СБУ - фото 8

Нагадаємо, Telegram-канали повідомляють про внутрішні війни в Офісі президента. Чи справді вони є та хто проти кого може воювати? "Коментарі" дізналися відповіді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини