Головна Новини Суспільство події Столтенберг розповів про головну тему дискусії на переговорах НАТО та Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг розповів про головну тему дискусії на переговорах НАТО та Росії

У центрі обговорення опинилася Україна

12 січня 2022, 17:30
Поділіться публікацією:

Генсек НАТО Єнс Столтенберг назвав зустріч Ради НАТО-Росія дуже важливою. При цьому він визнав, що навколо теми про можливе членство України в Альянсі вибухнула серйозна дискусія. Про це повідомляє видання "Коментарі" з посиланням на брифінг Столтенберга за підсумками засідання.

Столтенберг розповів про головну тему дискусії на переговорах НАТО та Росії

Єнс Столтенберг. Фото з відкритих джерел

Генсек НАТО підкреслив, що дискусія була дуже непростою і ті розбіжності, які виникли, буде дуже непросто подолати, щоб знайти компроміс.

Попри те, що за підсумками зустрічі дійти якогось компромісного рішення не вдалося, Столтенберг вважає, що діалог виявився дуже важливим для обох сторін. У центрі дискусії опинилася Україна. При цьому генсек НАТО зазначив, що наразі невідомо, як різні погляди вдасться подолати.

Читайте на порталі "Коментарі" – у Кремлі дали зрозуміти, що не вважають за потрібне продовжувати зустрічі у Нормандському форматі й обговорювати шляхи врегулювання конфлікту на сході України, доки Україна не виконає свою частину взятих на себе зобов'язань. Реакція Москви, яку озвучив речник президента РФ Дмитро Пєсков, з'явилася після того, як президент України Володимир Зеленський запропонував знову зібратися лідерам Нормандського формату. Пєсков заявив, що поки Україна не просунеться на шляху до виконання своїх зобов'язань, Росія відмовляється брати участь в обговореннях.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Росія як транзитна країна продовжує блокувати постачання вугілля з Казахстану в Україну. Саме тому цей опалювальний сезон Україна має пройти без вугілля з Казахстану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини