Головна Новини Суспільство події Стеження за водіями: яку суму штрафів стягнули з лихачів за місяць
commentss НОВИНИ Всі новини

Стеження за водіями: яку суму штрафів стягнули з лихачів за місяць

Стало відомо, які результати показав перший місяць роботи автоматичної фіксації порушників швидкісного режиму на дорогах

1 липня 2020, 18:21 comments1859
Поділіться публікацією:

За перший місяць дії системи автофіксації порушень правил дорожнього руху кількість "лихачів" зменшилася вчетверо, інформує у Facebook директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко. Тоді як за перші дні роботи системи автофіксації на дорогах Києва водії стали порушувати швидкісний режим на 40% рідше, а антирекордсмени сягали швидкості понад 200 км на годину замість допустимих 50.

Стеження за водіями: яку суму штрафів стягнули з лихачів за місяць

Так, раніше порушень налічували 57 880, а в червні стало – 13325. Усього поліцейські винесли близько 400 тисяч постанов, а загальна сума, яку сплатили порушники, сягає 31 млн грн.

"Але головне не штрафи, а профілактика порушень. Сьогодні 1 липня водії вже скидають швидкість вчетверо частіше ніж 1 червня. А значить є шанс наприкінці року зменшити кількість загиблих на автошляхах, яких минулоріч було 3454", — йдеться у повідомленні.

Як пояснив Шевченко, чи вплине така практика на загальний рівень аварійності на дорогах стане відомо через 2-3 роки, хоча перші результати сподіваються отримати через півроку. Крім того, в МВС розпочали у пілотному режимі тестувати фіксацію інших порушень, зокрема, рух у колії громадського транспорту. Поки що за це порушення штрафів не надсилатимуть – мають спочатку пересвідчитися в точності фіксації.

Нагадаємо, у Києві оригінально боряться з "героями парковки".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини