Головна Новини Суспільство події Автофіксація порушень ПДР: Аваков розповів, скільки спіймали порушників
commentss НОВИНИ Всі новини

Автофіксація порушень ПДР: Аваков розповів, скільки спіймали порушників

Після запуску роботи камер автофіксації порушень правил дорожнього руху водії в Києві стали перевищувати швидкість майже в два рази рідше

5 червня 2020, 11:13 comments1720
Поділіться публікацією:

За перші чотири дні роботи системи автофіксації на дорогах Києва водії стали порушувати швидкісний режим на 40 відсотків рідше. Про це розповів глава МВС Арсен Аваков в парламенті.

Автофіксація порушень ПДР: Аваков розповів, скільки спіймали порушників

Міністра внутрішніх справ депутати покликали в Раду, щоб він прозвітував про результати розслідування резонансних злочинів. Зокрема, йдеться про зґвалтування в поліцейському відділку в Кагарлику і збройні розбірки перевізників у Броварах. Однак свою промову в парламенті Аваков вирішив почати з досягнень правоохоронців. Депутатам він показав, як система автофіксації дисциплінувала водіїв на дорогах Києва.

За перші чотири дні роботи камери автофіксації "зловили" 180 тисяч порушників. Деякі з них потрапили в об'єктив кілька разів поспіль. Всі ці водії перевищили швидкість і невдовзі отримають повідомлення з вимогою заплатити штраф.

Але, незважаючи на таку кількість порушників, є і хороші новини. Автомобілісти в Києві, знаючи про камери, стали дійсно їздити акуратніше. Всього за 4 дні кількість випадків перевищення швидкості впала майже наполовину, каже Аваков.

"Систему автофіксації, над якою ми з парламентом працювали не один рік, запустили на початку цього тижня. І ось позитивні результати: з кожним днем порушень швидкісного режиму стає все менше і менше", — відзвітував міністр внутрішніх справ.

Кожен раз, коли водій буде потрапляти в поле зору камери автофіксації і при цьому перевищувати швидкість, на пошту він буде отримувати "листи щастя" з вимогою сплатити штраф. Чим більше порушеннь, тим більше штрафів. Зараз в Україні за порушення швидкісного режиму водій зобов'язаний сплатити 255 гривень. Це якщо перевищив швидкість більш ніж на 20 кілометрів за годину. Якщо більш ніж на 50 кілометрів за годину, — 510 гривень.

Всього в Києві запрацювали кілька десятків камер автоматичної фіксації. Що потрібно знати про систему водіям, "Коментарі" розповідали раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини