Головна Новини Суспільство події Старовинний монастир в центрі Києва довелося закрити
commentss НОВИНИ Всі новини

Старовинний монастир в центрі Києва довелося закрити

Свято-Феодосіївський чоловічий монастир закрив ворота перед вірянами через проникнення коронавіруса у стіни обителі

25 липня 2020, 18:05 comments1175
Поділіться публікацією:

Свято-Феодосіївський ставропігійний чоловічий монастир, розташований в центрі Києва, був закритий на карантин після того, як коронавірус був підтверджений у кількох мешканців монастиря. Точна кількість хворих невідома. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на сторінку монастиря в Facebook.

Старовинний монастир в центрі Києва довелося закрити

"Відповідно до карантинних приписів Свято-Феодосіївський монастир буде закритий для відвідування. Просимо про молитву за одужання хворих і подолання згубної пошесті", — йдеться в повідомленні. Станом на сьогоднішній день монастирська братія складаэться з восьми осіб.

Свято-Феодосіївський монастир належить Православній церкві України (ПЦУ), він розташований на столичному Печерську, через дорогу від Києво-Печерської лаври, яка належить УПЦ Московського патріархату. Вона також стала місцем спалаху пандемії, але вже відкрила свої ворота перед відвідувачами в кінці травня.

У свій час представники духовенства в Києво-Печерській лаврі фактично закликали парафіян порушувати обмеження, введені державою на час карантину через загрозу поширення коронавіруса. Зрештою УПЦ МП прийняла рішення на час карантину проводити богослужіння в лаврі в закритому режимі.

Як повідомляло видання "Коментарі", за добу в Україні підтвердилися 1106 випадків зараження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини