Головна Новини Суспільство події Стармер збирається на переговори до Байдена в США: що може вирішитися по війні в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стармер збирається на переговори до Байдена в США: що може вирішитися по війні в Україні

Байден намагається активніше діяти на міжнародній арені в останні місяці свого президентства

7 вересня 2024, 14:50 comments1948
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Великобританії Кір Стармер наступного тижня здійснить візит до США, де зустрінеться із президентом Джо Байденом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Associated Press".

Стармер збирається на переговори до Байдена в США: що може вирішитися по війні в Україні

Стармер та Байден. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що переговори стосуватимуться, зокрема, війни Росії проти України.

Зустріч двох лідерів відбудеться у п'ятницю, 13 вересня. Це станеться на тлі того, що Байден намагається активніше діяти на міжнародній арені останніми місяцями свого президентства.

Спікер Білого дому Карін Жан-П'єр повідомила журналістам, що другий візит британського прем'єра до Білого дому після його вступу на посаду буде зосереджений на підтримці України, війні в Газі, погрозах комерційному судноплавству в Червоному морі з боку хуситів, що підтримуються Іраном, і на спільній стурбованості ситуацією в Індо-Тихоокеанський регіон.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США фактично перешкоджають Україні використовувати британські далекобійні ракети Storm Shadow для ударів по території Росії через побоювання президента Джо Байдена щодо можливого загострення конфлікту. Про це повідомляє The Times.

Автори матеріалу зазначають, що більше місяця тому уряд Великобританії звернувся до США з проханням пом'якшити обмеження на використання Україною своєї далекобійної зброї. Однак досі не отримало відповіді, і це питання фактично "застрягло" в системі США, повідомило джерело "The Times".

Ще один співрозмовник в уряді підтвердив, що дискусії щодо Storm Shadow із союзниками продовжуються, а третій співрозмовник охарактеризував це як "рутинний процес" у США.

У Британії вважають, що Сполучені Штати, ймовірно, вичікують, щоб оцінити наслідки української операції в Курській області, перш ніж ухвалити рішення. Тим часом неназваний представник оборонного комітету Верховної Ради повідомив The Times, що обмеження з боку Заходу змусили Україну розпочати операцію на російській території.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини