Головна Новини Суспільство події Стало ясно, навіщо Путін посилює співпрацю з африканськими країнами: відповідь ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало ясно, навіщо Путін посилює співпрацю з африканськими країнами: відповідь ISW

Кремль намагається уявити себе привабливішим союзником, ніж "колективний Захід"

29 липня 2023, 09:54 comments2001
Поділіться публікацією:

На фоні повномасштабного російського вторгнення в Україну агресор намагається представити себе привабливішим союзником, ніж "колективний Захід", для цього РФ активно посилює співпрацю з африканськими країнами. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Стало ясно, навіщо Путін посилює співпрацю з африканськими країнами: відповідь ISW

Саміт Росія-Африка. Фото: з відкритих джерел

Аналітики зазначають, що Кремль намагається представити себе розглядаючим мирний план, щоб під виглядом зацікавленості у врегулюванні шляхом переговорів, всіляко уповільнювати західну допомогу Україні.

Як йдеться у матеріалі, вже очевидно, що Кремль не продемонстрував жодного наміру суттєво брати участь у будь-якому мирному процесі.

Аналітики відзначають, що африканські країни не повністю підтримують позицію країни-агресора Росії щодо припинення зернової угоди, але сподіваються зберегти економічні та безпекові зобов'язання, надані Путіним, оскільки їхня ймовірна основна мета — пом'якшити економічні наслідки війни в Україні, що вплинули на їх економіки.

На саміті Росія-Африка, який пройшов 27-28 липня 2023 року в російському Санкт-Петербурзі, лідери африканських країн, зокрема президент Конго Дені Сассу-Нгессо, президент Сенегалу Макі Салл, президент ПАР Сиріл Рамафоса, а також голова Комісії Африканського Союзу Мусса Факи Махамат закликали російського диктатора Володимира Путіна розглянути можливість врегулювання війни в Україні шляхом переговорів.

Однією з основних тим, яку в ході заходу піднімали представники Африканського континенту, був питання поставок зерна. 

Голова Африканського союзу Азалі Ассумані у заключній промові саміту "Росія-Африка" заявив про те, що обіцянок Путіна про безкоштовне зерно недостатньо. Африка потребує припинення російсько-української війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — це має принципове значення: Володимир Путін розповів, із чим РФ по Україні ніколи не погодиться.

Також видання "Коментарі" повідомляло — чи вдасться Путіну підім'яти під себе африканські країни — чим закінчиться саміт Росія-Африка.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини