Головна Новини Суспільство події Стало відомо, яке місто на Херсонщині наприкінці дня може повністю піти під воду
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яке місто на Херсонщині наприкінці дня може повністю піти під воду

Наразі підтоплено 85% території Голої Пристані, рівень води досягає 3,5 метра

7 червня 2023, 17:54 comments2371
Поділіться публікацією:

Вже підтоплено 85% території Голої Пристані, а на кінець доби може бути підтоплено 100% окупованого міста. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла голова Голопристанської міської військової адміністрації Світлана Лінник.

Стало відомо, яке місто на Херсонщині наприкінці дня може повністю піти під воду

Гола Пристань може повністю піти під воду найближчим часом. Фото: з відкритих джерел

Чиновниця зазначила, що рівень води досягає понад 3,5 метра. За приблизними підрахунками, на час окупації до моменту підриву Каховської ГЕС у місті залишалося приблизно 6 тисяч осіб.

"Пік повені очікується до кінця цієї доби. Потім сподіваємося, що вода стабілізується і піде трохи на спад наступної доби. Майже вся Гола Пристань буде під водою", — зазначила Світлана Лінник.

Вона зазначила, що сьогодні трохи запрацювала евакуація людей -  організувався "так званий мчс від окупантів, задіяні плавзасоби від населення". За її словами, люди самоорганізовуються і якщо мають плавзасоби, в тому числі надувні, то евакуються самі і допомагають іншим. При цьому розповіла, що в місті дуже поганий телефонний зв’язок- "ловить сигнал інколи на дахах, де перебувають люди".

"Але з більшістю людей немає зв’язку. Вчора ще був російський зв'язок доступний і Інтернет, але сьогодні є Інтернет  лише через мобільний зв'язок українських операторів", — повідомила Лінник.

Вона закликала жителів міста евакуюватися при будь-якій можливості.

"Не варто триматися за те майно. Збережіть своє життя", — додала Лінник.

Читайте також на порталі "Коментарі" — реакція Києва та Москви на підрив дамби Каховської ГЕС, що стався в ніч проти 6 червня, виявилася передбачуваною. Україна звинувачує у всьому Росію, та своєю чергою киває на Україну. А що можна сказати про світову реакцію, відому на даний момент? Наскільки вона (з боку окремих країн та міжнародних організацій) адекватна масштабам того, що відбувається? Які заходи можуть бути вжиті проти винуватців теракту, за яким явно стоїть найвище військово-політичне керівництво РФ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини