Головна Новини Суспільство події Стало відомо, яка країна допоможе Орбану з транзитом російського газу в обхід України
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яка країна допоможе Орбану з транзитом російського газу в обхід України

Сербія заявила, що готова забезпечити необхідний транзитний обсяг, якщо Угорщина захоче збільшити закупівлю

21 серпня 2023, 13:15
Поділіться публікацією:

Якщо рішення про припинення транзитної газової угоди між Україною та Росією набуде чинності, Сербія готова наростити транзит російського газу до Угорщини. Таку заяву зробив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, зазначивши, що президент Сербії Александер Вучич особисто пообіцяв прем'єр-міністру Угорщини Віктору Орбану під час переговорів у Будапешті, що як тільки Угорщина вирішить наростити закупівлю природного газу, Сербія збільшить обсяги транзиту. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише АР.

Стало відомо, яка країна допоможе Орбану з транзитом російського газу в обхід України

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

"Україна прагне припинити укладену раніше транзитну угоду з Росією... Сербія готова забезпечити необхідний транзитний обсяг, якщо Угорщина захоче збільшити закупівлю природного газу, який через Сербію транспортується до Угорщини", — наголосив глава МЗС Угорщини.

За його словами, на сьогоднішній день Будапешт закачує приблизно 80% газу з Росії. Більшість із нього імпортується через трубопровід "Турецький потік", що проходить територією Сербії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна готується до складної зими: у Нафтогазі суттєво збільшили щоденний видобуток газу.

Також видання "Коментарі" повідомляло – божевільна війна, розв'язана путінським режимом проти України, продовжує знищувати саму росію та її економіку. Відчуває наслідки санкцій і токсичності Росії такий "золотий тілець" як "Газпром". За даними Reuters, низькі ціни на газ, а також дедалі більша відмова Європи від російських енергоносіїв призведуть до зниження доходів "Газпрому" і можуть посилити дефіцит бюджету росії, який вже становить 117% від річного плану. Відомо також, що місце "Газпрому" у Молдові займе держкомпанія з Румунії, а стамбульський "Бешикташ" відмовився від підписання контракту із російським газовим монополістом. Що можна сказати про нинішній стан "Газпрому" та його перспективи? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини